Malmö FF – IFK Malmö 2–2

Publicerad 18 januari 2019 i Nyheter

Oavgjort i årspremiären.
Dags för årets första match! Lokalderbyt mot ”Di Gule” fick sin första målchans i den 16:e minuten när Romain Gall sköt ett skott som styrdes till hörna.

I den 26:e minuten stod ytterbacken Eric Larsson för en fin aktion. Han bröstade ner bollen vid sidlinjen och väggade sig in i straffområdet med hjälp av Anders Christiansen. Skottet med vänstern tippades med viss möda till hörna av målvakten.

I den 33:e minuten tog IFK Malmö ledningen genom Noor Zadran. Motståndarna kontrade effektivt och satte en boll i djupet till Zadran som tog sig förbi Oscar Lewicki och petade in bollen under en utrusande Johan Dahlin.

Ledningen skulle dock bara hålla sig i tio minuter innan Guillermo Molins utjämnade från elva meter. Det var Molins själv som ordnade straffsparken, som han förvaltade med ett hårt och högt skott till vänster i buren.

I den andra halvleken mönstrade Uwe Rösler en ny elva, frånsett Guillermo Molins som spelade vidare fram till den 59:e minuten då han ersattes av unge Tim Prica. Spännande i övrigt var att se Dusan Melicharek igen i MFF-målet, för första gången sedan 2011. Samtidigt fick nyförvärvet Adi Nalic sina första minuter i den himmelsblå tröjan.

I den 68:e minuten tog IFK Malmö ledningen på nytt efter en ny kontring. Fri i straffområdet avslutade Mikael Marques de Pombal Vivar avslutade ett otagbart skott för Melicharek.

Kvitteringen kom i den 84:e minuten. IFK Malmös målvakt Tonny Tindberg boxade bort ett inlägg och bollen nådde Egzon Binaku utanför straffområdet. Med målvakten tillfälligt ur spel lyfte backen behärskat in bollen i mål.

I den 89:e minuten fick Franz Brorsson ett strålande läge att ge MFF ledningen, men han fick inte träff med nicken.
Efter 92 minuter blåste domaren i pipan och förkunnade att årets första match slutade oavgjort, 2-2.

Uwe Rösler efter matchen:
– Resultatet och sättet vi släpper in målen på var inte tillfredsställande, men många andra saker var desto mer tillfredsställande. Vi kämpade och gjorde två mål, men vi behöver förstås bli bättre defensivt en mot en.

– De första 20 minuterna spelade vi med ett riktigt bra tempo. Vi flyttade bollen snabbt, spelade varierande och skapade fyra chanser. Sedan gjorde vi ett defensivt misstag och det måste vi ta lärdom av. Men överlag är det många saker jag är nöjd med.

– Vi kom igenom en hård träningsvecka utan skador. Det är förstås positivt. Strax innan avspark lämnade Marcus Antonsson återbud, men enligt det medicinska teamet är det inget allvarligt.

Malmö FF: Molins (43’), Binaku (84’)
IFK Malmö: Zadran (33’), Marques de Pombal Vivar (68’)