Inför IFK Göteborg – Malmö FF

Publicerad 31 mars 2017 i Nyheter

Det finaste vårtecknet av alla är alldeles runt hörnet – avsparken på den allsvenska säsongen! För Malmö FF:s del inleds serien med ett stekhett bortamöte mot tvåan i maratontabellen, IFK Göteborg.

Fem månader har gått sedan Malmö FF säkrade föreningens 19:e SM-guld på Falkenbergs IP efter att ha besegrat Falkenbergs FF med 3-0. Nu är det äntligen dags för en ny säsong med nya utmaningar.

Alla sektioner som tilldelats MFF-supportrar till premiären är slutsålda, vilket bäddar för ett härligt himmelsblått stöd när matchen rullar igång på Nya Ullevi.

Morgondagens motståndare IFK Göteborg slutade på en fjärdeplats i Allsvenskan 2016. Laget tränas av Jörgen Lennartsson, som nu är inne på sin tredje säsong. Senaste mötet lagen emellan skedde på Swedbank Stadion i september, där MFF gick segrande ur kampen med 3-1.

Malmö FF:s tränare Magnus Pehrsson har klart för sig vad som kommer att krävas för att besegra morgondagens motståndare.

– Det gäller att få fram spelet som vi har haft i de bra perioderna under försäsongen. När det spelet fungerar kommer det att passa IFK Göteborg väldigt illa. Sättet vi brukar överbelasta vissa ytor mot ett zonorienterat lag blir väldigt jobbigt, säger Magnus Pehrsson.

– Vi har mycket speed i laget och det är klart att IFK Göteborg har en backlinje som är stabil, men vi har snabbhet som kan såra den om vi gör sakerna rätt.

Han pekar även ut den fysiska aspekten som viktig i morgondagens match.

– Jag tror såklart att IFK Göteborg har lagt upp för mycket dueller och närkamper och det gäller att vi är redo för det, säger Magnus Pehrsson.

Två spelare som varit iväg på landslagsuppdrag saknas i matchtruppen. Yoshimar Yotún spelade med Peru i VM-kvalet i onsdags och hade sedan en lång flygresa tillbaka till Sverige.

– Utifrån det fysiska perspektivet och att han inte varit med oss på två veckor kände vi att det var bättre att välja andra spelare, säger Magnus Pehrsson.

Jo Inge Berget saknas på grund av den ljumskskada han ådrog sig under den norska landslagssamlingen. Hans status har förbättrats sedan han kom tillbaka, men han hinner inte bli matchklar.

– Det fanns en liten förhoppning, men han är inte med i truppen. Men han var inne och tränade idag och kände stor skillnad bara från igår. Det känns positivt att det ska kunna gå snabbt, säger Magnus Pehrsson.

Truppen
Johan Wiland, Fredrik Andersson

Pa Konate, Behrang Safari, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Felipe Carvalho

Tobias Sana, Oscar Lewicki, Magnus Wolff Eikrem, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Anders Christiansen, Pawel Cibicki

Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff

Förutom Yoshimar Yotún och Jo Inge Berget saknas även Rasmus Bengtsson (återhämtar sig från skada).

IFK Göteborg – Malmö FF      
Nya Ullevi
Lördag 1 april 13:00

Här är information som är bra att känna till för dig som ska se premiären på plats.

För dig som inte ska se matchen på plats går den att se på TV4.

huvudpartners

officiella partners