Inför hemmamatchen mot Kalmar FF

Publicerad 23 maj 2024 i Herr,Nyheter

Herrlaget är tillbaka på Eleda Stadion på fredagskvällen när Kalmar FF kommer på besök. Här är tränare Henrik Rydströms tankar inför Allsvenskans elfte omgång.

Henrik Rydström.

MATCHINFORMATION

Malmö FF – Kalmar FF
Fredag 24 maj 19:00
Eleda Stadion

Biljetterna till matchen är slutsålda
TV: Matchen sänds på discovery+

Henrik Rydström om:

…truppläget:
– Sören [Rieks] har varit lite stel i en kroppsdel. Han klev av träningen igår (onsdags) och vi får se hur han är imorgon. Sebastian [Jörgensen] är sjuk, men skulle han vara klart piggare imorgon är han förstås aktuell. Oliver [Berg] är uttagningsbar.

…analysen efter BK Häcken:
– Jag var väldigt irriterad och ifrågasatte mig själv efteråt. Men vi gör i mångt och mycket många saker som är bra i matchen. Tittar man på hur det såg ut i november när vi var där och spelade senast tycker vi att vi är längre fram. Då är det en rätt bra bortamatch då vi i stora delar försvarar oss på ett bra sätt. Offensivt gör vi också bra saker, men det som frustrerar mig är att vi, om vi bara är skarpa, kan göra både 2 och 3–0. Istället svänger det och vi slår av, inte helt, men några procent. I andra halvlek får vi matchen som vi vill, igen, men när vi släpper in 2–1 så slår vi plötsligt av i vissa situationer och därifrån blir matchen mer öppen och levande. Många saker var bra, och vi fick också ett kvitto på att vi blir bättre och bättre, men det är kanske främst de psykologiska bitarna som vi behöver förbättra.

…fredagens motståndare:
– Vi respekterar alltid våra motståndare, sedan vet jag att de har haft en tuff start och kanske tvingats korrigera sitt spel. Tittar man på centrallinjen är det en väldigt erfaren och spelskicklig centrallinje. När de har en bra dag finns det väldigt mycket kvalitet. Vi hade problem med dem borta förra året då vi var stereotypa och de kunde försvara sig på ett bra sätt. Det blir en utmaning att bryta ner dem samtidigt som vi får acceptera att de har bollen emellanåt då det finns skicklighet i laget.

Mer inför fredagens match:

Skadeuppdatering inför Kalmar FF. Läs artikeln här.
Publikinformation inför fredagens match. Läs texten här.
Bosse Larsson hyllas inför matchen. Läs mer här.

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners