Inför Budapest Honvéd FC – Malmö FF

Publicerad 17 september 2020 i Herr,Nyheter

Efter tre raka allsvenska matcher är det återigen dags för Europa League-kval när MFF möter Budapest Honvéd FC på bortaplan.

MFF kommer till Budapest och Europa League-kvalets andra omgång med endast en förlust på de tio senaste matcherna. Samtidigt har laget bara en vinst i de senaste fem allsvenska matcherna.

Men den senaste tidens resultat är ingenting som påverkar enkelmötet med ungerska Budapest Honvéd FC, enligt MFF-anfallaren Ola Toivonen.

– Varje match är en ny match, man brukar ju alltid säga att 90 minuter lever sitt eget liv. Det känns som om vi har positiv energi i gruppen och är fulla av självförtroende, sa Toivonen på presskonferensen inför torsdagens match.

Motståndarlaget kommer till matchen med en seger i ryggen. Budapest Honvéd FC, som endast spelat tre matcher i sin inhemska liga, besegrade Diosgyor med 4-2.

– Vi vet att det är ett starkt lag. De är ett högt pressande lag, men samtidigt solida och kompakta defensivt. Vi har stor respekt för motståndarna, sa Toivonen, som är vikarierande lagkapten då Anders Christiansen saknas i MFF-truppen.

– Jag tror inte min roll ändras alltför mycket när vår ordinarie kapten saknas, men jag kanske behöver ta lite mer ansvar i omklädningsrummet. På planen är jag densamma.

MFF:s huvudtränare Jon Dahl Tomasson ser framför sig en tuff uppgift, men säger sig ha god koll på hemmalaget.

– Vi har sett deras matcher och haft våra scouter på plats. Vi är välinformerade gällande hur Honvéd kommer att spela. Det är ett lag som spelar med hög intensitet och en direkt fotboll. När du spelar i Europa är det viktigt att ”vara-med-i-matchen” under en lång tid, speciellt när du bara spelar en match. Det är ett litet lotteri med enkelmöte, men det är bara att gilla läget, säger Tomasson.

Matchen har avspark kl 21:05 på torsdagen och sänds på Viaplay. Här hittar du information om hur du kan se matchen och samtidigt stötta Malmö FF.

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners