Inför bortamatchen mot Union SG

Publicerad 14 september 2022 i Herr,Nyheter

Det är dags för match i UEFA Europa League-gruppspelet igen. Malmö FF är på plats i Belgien för mötet med Union Saint-Gilloise.

220914 Isaac Kiese Thelin during a training with Malmö FF on September 14, 2022 in Leuven. Photo: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / COP 166 / CO0230

OM MATCHEN

Avspark: 21:00
Spelplats: Den Dreef Stadium, Leuven
TV Sändning: Viaplay

Du som är på plats i Belgien kan läsa supporterinformationen här.

ÅGE HAREIDE OM:

…motståndaren Union SG:
De är organiserade och spelar med hög fart. Jag har förstås sett deras match mot Union Berlin och i vissa moment blir jag imponerad. De är aggressiva och vågar spela. De kommer från ett bra resultat i Berlin och vill säkert bygga vidare på det. Vi kommer från ett sämre resultat mot Braga men även om förlorade mot Braga så fanns där mycket i den matchen som jag tycker vi kan bygga vidare på. Vi släppte in ett par billiga mål och det ska vi inte göra imorgon.

…helgens insats mot IFK Norrköping:
Jag sa det efter matchen och efter att ha sett den igen så är jag väldigt nöjd med vår prestation. Varje match för oss är en möjlighet att bli bättre. Matcherna i Europa spelas i ett högre tempo, det tempot ska vi ta hem i Allsvenskan och dra nytta av där. Jag tyckte man såg det redan i matchen mot Norrköping att vi var mer direkta och spelade med högre fart.

…Niklas Moisanders frånvaro:
Jag är oerhört ledsen för Niklas skull. Om hans skada påverkar sätet vi vill spela det vill jag inte uttala mig om. Jag vet att vi har andra som kan spela mittback, såväl i en trebackslinje som i en fyrbackslinje. Jag tror alla såg det mot Norrköping när vi får skada på både Niklas och AC att här finns gott om spelare som vill spela. Vi har gott om alternativ och jag ser bara möjligheter och lösningar.

…Oscar Lewickis comeback:
Vi vill vara försiktiga med Oscar. Tanken var att han skulle spela 60 minuter mot Norrköping men i och med att vi tvingades till två andra byten under spelets gång så valde vi att byta ut Oscar redan i paus för att spara ett bytestillfälle. Vi vill ha en Oscar som kan gå för fullt och vi skyndar långsamt. Tanken är att ha Oscar fullt redo till matchen mot Hammarby.

…Målvaktspositionen:
Johan är fri från sin hjärnskakning och redo att spela. Men det är inte helt lett att välja målvakt. Ismael har gjort det fantastiskt bra så vi får se på träningen och sova på det till imorgon. Johan har erfarenheten och är mer verbal i sitt målvaktsspel men Ismael har en stor räckvidd och är snabb nere vid stolparna.

…Att Union SG inte spelar på sin hemmaplan:
Jag tror de förlorade mot Rangers FC i kvalet här också så de har nog inte så fina minnen härifrån. Det är alltid lite konstigt att spela hemma på bortaplan så det är klart att vi tror att det kan påverka dem.

huvudpartners

officiella partners