Inför bortamatchen i Kalmar

Publicerad 07 oktober 2023 i Herr,Nyheter

”Det är en ynnest att få vara i den här situationen” säger Henrik Rydström om MFF:s position inför de fem sista matcherna i Allsvenskan. Först ut: Kalmar FF borta på söndag.

Kalmar FF – Malmö FF
Söndag 8 oktober 15:00
Guldfågeln Arena
TV: Discovery +
Information till alla tillresta supportrar finns här ▶

Henrik Rydström om…

Ett motstånd han kan väldigt väl
– Det handlar kanske mest om att vi vet vad de vill uppnå i sitt spel och jag har dessutom bra koll på vilka situationer vissa spelare kanske inte är helt bekväma i. Samtidigt ser de säkerligen spelmönster hos oss som de känner igen. Sen i grund och botten handlar det om att vi alltid fokuserar mest på oss själva, vi bryr oss om våra motståndare, men för oss handlar det om att vi ska vara så bra som vi bara kan.

Denna matchen är extra speciell för honom personligen
– För min del var det betydligt mer laddat när jag var där med Sirius 2019. Då hade jag inte fått vara kvar i Kalmar så den matchen kändes mer än vad den här gör på så vis. Sen ska det däremot bli kul att få komma till Kalmar med Malmö FF, eftersom jag är en väldigt stolt MFF-tränare och tycker väldigt mycket om att träna det här laget och representera föreningen.

Vad ledarstaben tog med sig från BP-matchen
– Det var på vissa sätt en konstig match och det fanns en hel del negativt i hur matchen utvecklade sig, kände vi själva. Men när jag zoomade ut och såg om matchen så fanns det många aspekter som vi har utvecklats i. Vi har vunnit tre raka matcher nu och jag tycker spelarna hanterar den här delen av säsongen på ett bra sätt.

– Det är fem matcher kvar och vi leder Allsvenskan och tar man i beaktning allt som har hänt den här säsongen så känner vi att det är en riktigt bra sits vi har spelat till oss.

Erfarenhet är viktigt i en guldstrid
– Erfarenhet är viktigt, samtidigt: någon gång måste vara första gången du vinner. Jag kom tvåa 2007 och vann 2008 med Kalmar FF som spelare – och vad lärde jag mig? Kanske främst att saker och ting inte ska bli så betungande. Det är en ynnest att få vara i den här situationen, det försöker vi påminna oss om. Det finns spelare som aldrig upplever det här under en hel karriär. Sen har vi många spelare här som har varit i situationen tidigare och som vet hur det fungerar. Det tror jag absolut skänker en trygghet.

– Men det ska vara något som är väldigt kul. Visst, det står mycket på spel men det är något man ska njuta av. Och det bästa sättet att hantera det på är att bara gnugga på. Att träna på här och nu, se varje match, varje halvlek varje situation som den viktigaste

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners