Henrik Rydström: ”Jag älskar cupen”

Publicerad 30 april 2024 i Herr,Nyheter

Cupfinalen mot Djurgårdens IF hägrar. Henrik Rydström ger positiva besked om truppen och förväntar sig en fysisk match.

MATCHFAKTA

Cupfinal: Malmö FF – Djurgårdens IF
Onsdag 1 maj 14:00
Eleda Stadion

Matchen sänds på SVT1/SVT Play.

HENRIK RYDSTRÖM OM…

…Svenska cupens betydelse
– Jag har i merparten av min seniorkarriär, när man haft möjlighet att gå långt i cupen så har det prioriterats. Nanne Bergstrand var en tränare som alltid tog den på allvar. Jag har ingen annan bild än det. I min arbetsbeskrivning här ingår det att vi ska vinna alla titlar som vi har här i Sverige. Vi är otroligt nöjda och glada och vi har kunnat prestera så pass bra. Jag älskar cupen och jag är jätteglad att den har fått den statusen den har nu.

…truppstatusen
– Det är Oliver (Berg), Steffo (Vecchia) och Niklas (Moisander) som inte är tillgängliga, resten är tillgängliga. 

…vilken matchbild han förväntar sig
– Det kommer bli tajt, intensivt och jämnt. Jag har mött Kim och Tolles lag många gånger, och inte minst när de varit i Djurgården, så är deras lag fysiska i spelet. Jag förväntar mig att vi hanterar det ännu bättre på naturgräs än på konstgräset. Det kommer vara den karaktären på matchen, inget lag kommer backa. 

Se hela presskonferensen:

MER INFÖR MATCHEN:

Studio MFF med Pontus Jansson och Erik Botheim >>
All information för dig som ska se matchen på plats >>
Återupplev alla målen i cupen fram till finalen >>

MATCHVÄRD:

huvudpartners

officiella partners