Henrik Rydström inför Elfsborg borta

Publicerad 26 maj 2023 i Herr,Nyheter

På söndag åker vi till Borås för att möta IF Elfsborg. Henrik Rydström delar med sig av sina tankar inför toppmötet.

Henrik Rydström under matchen mellan Malmö FF och Häcken.

Matchfakta

IF Elfsborg – Malmö FF
Söndag 28 maj 17:30
Borås Arena
TV-sändning: discovery+

Du som ska stötta laget på plats i Borås kan läsa supporterinformationen här. Det finns fortfarande biljetter till vår bortasektion.


Henrik Rydström om

Vad han vill se för reaktion på söndag efter matchen mot Häcken
– Jag vill egentligen se att vi agerar mer på det sättet som vi agerar under den andra halvleken (mot Häcken). Man nyanserar sig lite så här några dagar efter. Ska man tala i bilder handlar det om att ta ett steg framåt. Vi blev, som jag brukar säga, baktunga. Vi blir lite försiktiga när vi kliver emot, för att sedan fylla på med nästa och nästa, det blir viktigt att vi gör det mot Elfsborg. Offensivt är det väl att förhoppningsvis kunna utnyttja våra omställningar bättre. Man får alltid några lägen, vi vet att Elfsborg är väldigt bra på att ställa om men vi vill själva bli bättre på att ställa om. Attityden i sig är skitbra, så det blir mer att skruva på de sakerna.

IF Elfsborg
–Det är ett lag som är väldigt homogent och tydliga i det de gör. Det har de varit i ett par år. Om jag sa att Häcken var 2–2,5 år in i sitt bygge så är ju Elfsborg 5-6 år in i deras. Där de kunnat identifiera/precisera personer som de vet funkar i deras spel. Och deras styrka är ju framförallt deras omställningsspel. När vi mötte HBK var det väl laget som varit bäst på att skapa på omställningar, nu har Elfsborg gått om och är det laget som är bäst på att ställa om. Men de kan också anfalla med ett mer kontrollerat bollinnehav, på det sättet påminner de en hel del om Häcken. Men är just nu i en bättre form än vad Häcken är. Det är ett väldigt bra lag.

Nycklarna för att vinna
– Som vanligt kommer du inte kunna ta bort alla delar i deras spel. Men vi vill ju försöka få en matchbild som passar oss. Med kontroll och där vi kan anfalla på det sättet vi vill anfalla, för det påverkar i sin tur hur vi kan försvara oss. Sen kommer det uppstå situationer där de vinner bollen och då är det viktigt att vi: 1. Har positioner vi kan stoppa så att vi kan stoppa kontringen. 2. Springa (skratt), det blir jäkligt viktigt. Men annars, vi är Malmö så vi vill dominera på vårt sätt.

huvudpartners

officiella partners