Henrik Rydström inför BP borta

Publicerad 31 maj 2024 i Herr,Nyheter

Vårens sista bortamatch väntar där Brommapojkarna står för motståndet. Henrik Rydström delar med sig av sina tankar inför matchen.

MATCHINFORMATION

IF Brommapojkarna – Malmö FF
Lördag 1 juni 15:00
Grimsta IP

Biljetterna till bortasektionen är slutsålda.
TV: Matchen sänds på Max.

HENRIK RYDSTRÖM OM:

…att snart gå på sommarlov:
– Vi har pratat om att vi sett de sista matcherna som cupfinaler, nu har vi en kvar och om vi ser till att hantera den på ett bra sätt så har vi gjort en otroligt fin vår. Det är ju klassisk psykologi hur man ser på det när man närmar sig en ledighet. Vi i ledarteamet har tryckt på att vi pushar hela vägen. Vi jobbar i morgon, vi jobbar på söndag och sen får vi ta ledigt.

…motståndarna Brommapojkarna:
– Vi som tittar en del på underliggande siffror såg att de under förra årets första halva borde legat lite bättre än vad tabellen visade. Under andra halvan fick de bättre utdelning på sitt spel och gjorde en bra säsong. Det är samma anda i år, ett lag som kan vara flexibelt, de kan pressa på olika sätt och de kan han bollen på olika sätt. Deras styrka ligger i hur de har bollen, ett lag som är duktigt i det organiserade anfallsspelet. Samtidigt har de kanske haft lite defensiva problem i perioder. Mycket i deras spel och siffror visar att det är ett lag för övre halvan av tabellen. Som alltid har vi stor respekt för motståndarna men vi vet hur bra vi är. Så det är egentligen där vi lägger vårt fokus, att ösa ut allt vi har i en sista match.

…att spela mot ett lag som knappt har några supportrar:
– Det är såna saker jag tycker vi är bra på att hantera. Jag brukar kalla det för bruset. Det kan vara en sån sak, det kan vara att det stormar i medierna av någon anledning, det kan vara att det är mycket publik. Men vi vet vad vi ska göra när vi går ut på planen hur det än ser ut bredvid den, så hittills har vi varit väldigt bra på att hantera de olika förutsättningarna. Förra året var det väldigt mycket känsla av hemmamatch på Grimsta eftersom våra supportrar tog över och ägde allting. Vi vet att det kommer vara ett enormt tryck från dem även denna gången.

…läget i truppen:
– Pontus saknas. Nanasi har varit sjuk men är tillbaka. Anders (Christiansen) fick en smäll men har repat sig bra. Så förutom Anton (Tinnerholm), Oskar (Lewicki), Niklas (Moisander) och Stefano (Vecchia) är vi full trupp. De är ju inga dussinspelare, men de har varit borta ett tag nu.

MER INFÖR lörDAGENS MATCH:

Skadeuppdatering. Läs texten här.
Publikinformation.. Läs texten här.

huvudpartners

officiella partners