Henrik Rydström inför AIK

Publicerad 27 april 2024 i Herr,Nyheter

MFF-tränaren pratar om attityd och bollerövring inför den tidiga seriefinalen mot AIK hemma på Eleda Stadion.

Theodor Olsson och Henrik Rydström.

MATCHFAKTA

Malmö FF – AIK
Söndag 28 april 14:00
Eleda Stadion

Matchen sänds på discovery+.

Henrik Rydström om…

…insatsen mot Djurgården:
– Det är ju en speciell match och är man inte där kan det vara svårt att förstå kontexten, men det blir lätt en väldigt hätsk stämning på Tele2. Vi både har- och jobbar fortfarande mycket med att inte bli störda av, låt oss kalla det yttre påfrestningar. Alltså det som vi inte själva kan påverka ska inte få påverka oss. Sen är det viktigt att komma ihåg att det är människor vi jobbar med och då kommer du alltid påverkas på ett eller annat sätt. Men vi kan åtminstone nå dit där det inte påverkar vårt sätt att vilja spela fotboll. Jag tycker vi hanterar matchbilden bra, vi stressar inte upp oss för att de i perioder har en hel del boll utan är följsamma, accepterar matchbilden som blir, och när vi väl får bollen så hittar vi tillbaka till vårt eget spel.

…defensiven i inledningen av säsongen:
– Defensiven var en framgångsfaktor redan förra året men då slog det kanske lite på andra delar av spelet. Vi kontrollerade många av våra matcher förra året men på bekostnad av att våra motståndare genom kontringar kunde komma till klara målchanser. Nu har vi varit bättre, så här långt, på att täppa till dem ytorna och försvara vår egen box. Om vi tar Djurgårdsmatchen nu senast som ett exempel så har de ju inte ens ett enda avslut på mål på sin egen hemmaplan och ändå så är de lite nöjda efter matchen, det säger ju någonting. Men det finns många faktorer till varför det blivit bättre. Var vi tappar bollen är ett exempel, hur reagerar vi när vi tappar boll är ett annat. Vi vet att vi ger oss stora chanser att vinna fotbollsmatcher om vi vinner tillbaka bollen snabbt när vi tappar den.

…en tidig seriefinal mot AIK:
– Det är inte svårt att få spelarna motiverade till en sån här typ av match. De tycker nog det är lite roligare att spela den här matchen än att lyssna på mina långa genomgångar, om jag säger så. Nej men AIK är ett direktlag som inte har några problem med att motståndaren har bollen. Samtidigt är de väldigt skickliga i sina offensiva omställningar så för oss gäller det att vara aggressiva i vår bollerövring.

Mer inför matchen:

Rydströms reflektioner efter Djurgårdsmatchen på MFF Play »
Publikinformation inför matchen »
Veckans skadeuppdatering »

Matchvärd:

huvudpartners

officiella partners