Georgson inför play-off mot Sivasspor

Publicerad 17 augusti 2022 i Herr,Nyheter

Imorgon inleder vi play-off till gruppspel i Europa League på hemmaplan. Här är Andreas Georgsons tankar inför första matchen mot det turkiska motståndet.

Om matchen

Avspark: Torsdag 18 augusti klockan 19:00
Sändning: MFF Play Premium.

Biljetter finns kvar till matchen. Biljettlänk hittar du på knappen nedan.

Andreas Georgson inför första play-off matchen

Om tillgängligheten i truppen

– Sören Rieks har vridit till sin rygg och är inte tillgänglig. Martin Olsson har det här såret som ska läka nu och därför tyckte vi att en vilodag till var bra. Vi få se i morgon bitti om han spelar. 

– Alla körde annars på för fullt och vi hade en intensiv del i dagens träning där vi tävlade och det syntes inga konstigheter. 

Om Sivasspor

– Tittar man på den här truppen finns det många talanger, mycket skicklighet och erfarenhet. Det är ett lag man måste ha mycket respekt för, definitivt. Men det är också ett lag där jag ser väldigt stora chanser för oss att kunna straffa. Alla som startar matchen för dem kommer vara riktigt bra men detaljer håller vi för oss själva. 

– Jag förväntar mig ett lag där det finns spelare som är skickliga nog att lösa saker även på egen hand och i mindre grupper på planen med kombinationsspel. Detta måste vi vara vakna på hela tiden. Vi behöver sätta många fötter i marken och spela intensivt i försvarsspelet och flytta laget snabbt för annars har de skickliga spelare som kommer att utnyttja ytorna som ges. Sen finns det väldigt stora chanser för oss att använda deras svagheter och utnyttja det. 

Om att spela dubbelmöten

– Lite som i de andra matcher är favoritskap irrelevant i dubbelmöten. Det är två jämna lag tycker jag. Sen finns det psykologi då man vet det är mycket som står på spel i 180 minuter. Det är viktigare för oss att förbereda för olika scenarion som vi tror kan uppstå. Tittar man på truppvärde, erfarenhetsbank och skicklighetsnivå är Sivasspor absolut det lag vi har mött hittills med högst nivå. Men det är bara den teoretiska delen av vem som ska vinna en match. Sen kommer verkligheten och då är det mycket som kan hända och ändra den balansen. 

Om publikens energi

– Min känsla är att nu höjs fotbollstemperaturen i Malmö. Nu varvar vi upp och det här är en motståndare där vi verkligen känner att vi ska mäta oss med spelare som har spelat på en väldigt hög nivå och det tror jag får ut det absolut bästa av oss som lag och vår läktare. Då kan vi skapa den här elektriska atmosfären där vi får fem till tio procent extra från läktarna och spelarna får samma höjning av att tävla mot en riktigt vass motståndare. Det ska bara vara tillfredställande och spännande.

Om Emmanuels Lomotey tillgänglighet

– Hans arbetstillstånd blev klart idag och han är med i truppen och är redo. Det Innebär att en bred och spetsig trupp blir ännu bredare och spetsigare. Han har gjort tre pass med truppen och några individuella träningspass, så det innebär att han är fullt uttagningsbar.

Mer om matchen

Skadeuppdatering inför play-off

Publikinformation inför play-off till Europa League

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners