Fredrik Jahnfors om premiären

Publicerad 04 juni 2021 i Dam,Nyheter

Lördagen den 5 juni är åtta månader utan tävlingsmatcher äntligen över för Malmö FF:s damlag. Då kliver laget ut på Malmö Stadion för en efterlängtad seriepremiär mot Lunds BK i division 3 sydvästra.

Fredrik Jahnfors under ett träningspass.

Efter en lång väntan på att få spela tävlingsmatcher har Malmö FF:s damlag äntligen fått grönt ljus. Den 5 juni premiärspelar laget hemma på Malmö Stadion mot Lunds BK i division 3 sydvästra Skåne.

– Det ska bli fantastiskt, som vi har väntat. Det märks på spelarna att de är otroligt taggade på det här och jag tror det kommer bli en fin match. Lunds BK har ett starkt lag med tvåsiffrigt antal nyförvärv och en ny tränare. En klubb som numera satsar hårt på damfotboll också, säger MFF-tränaren Fredrik Jahnfors.

Tillsammans med övriga i ledarstaben har Fredrik Jahnfors lagt stor vikt vid speluppbyggnad under den långa träningsperioden.

– Vi känner oss fortsatt starka offensivt och har använt den här tiden till att förbättra oss rejält. Jag tycker vi spelar upp bollen snabbare och på ett mer kontrollerat sätt än tidigare, dessutom hittar vi lösningar centralt på ett tydligare sätt. Det blir spännande att se hur väl vi lyckas få ut det här under match.

Efter ett och ett halvt år i föreningen känner MFF-tränaren sig väl hemmastadd, även om det senaste året varit en stor påfrestning med anledning av pandemin.

– Vi är en väldigt ambitiös grupp med sköna typer, både i staben och spelartruppen. Dessvärre har vi inte kunnat träffas på ett vanligt sätt och spelarna har bytt om hemma innan och efter träningar. Men det känns jättebra att vara en del av organisationen Malmö FF och allt vad det innebär. Nu är vi redo för säsongen! säger Jahnfors.

Fakta

Malmö FF:s damlag spelar i division 3 sydvästra Skåne kommande säsong, en division med elva lag (Hyllie IK har utgått). Premiären spelas den 5 juni hemma mot Lunds BK, medan laget avslutar säsongen den 20 november borta mot Lindeborgs FF 1948.

publikinformation

Här följer information för dig som ska se matchen på plats.

huvudpartners

officiella partners