Dags att söka till fotbollsakademierna

Publicerad 05 november 2015 i Nyheter

Går du i sjätte klass och är intresserad av att gå på ett högstadium med fotboll och MFF i fokus har du nu chansen. Malmö FF driver ihop med Malmö stad en fotbollsakademi på Swedbank stadion som heter Malmö Idrottsgrundskola och en akademi på Linnéskolan i Limhamn. Ansökan och provspel till båda alternativen sker gemensamt. Provspelen kommer att äga rum i februari 2016 och du kan redan nu söka.

För dig som bor i Staffanstorp är det också hög tid att ansöka till idrottsakademin på Hagalidskolan inför läsåret 2016/2017. Se mer information längre ner.

Malmö

Klicka på länken och fyll i dina kontaktuppgifter här.

Malmö FF:s Fotbollsakademi är ett nytänkande när det gäller fotbollsskola som tar ett unikt helhetsgrepp på skola och fotboll. De mest talangfulla 13-åringarna i Malmö med omnejd väljs ut och erbjuds en plats i Fotbollsakademin, ett profilprogram för högstadiet som Malmö FF genomför i samarbete med Malmö stad genom Stadsdel Hyllie.

Grundtanken är att ge talangfulla ungdomar ökade möjligheter att klara skolan och samtidigt satsa på sin idrott. Fotbollsakademins elever får dagligen specialiserad fotbollsträning som en del av skolan. Samtidigt används fotbollen som ett pedagogiskt hjälpmedel i den ordinarie undervisningen. Det faktum att de ansvariga Mats Engqvist och Richard Ohlqvist båda är såväl fotbollsinstruktörer som pedagoger bidrar ytterligare till att knyta ihop skola och idrott i Malmö FF:s Fotbollsakademi.

Fotbollsakademin har ett mål: alla elever ska klara intagningen till gymnasiets nationella program.

Kontakt, information och frågor

Richard Ohlqvist, Rektor Malmö Idrottsgrundskola (Swedbank stadion)
0708-30 22 91
richard.ohlqvist@malmo.se

Johan Revemark, Rektor Linnéskolan
040 – 34 67 66
johan.revemark@malmo.se

På http://malmoidrottsgrundskola.skola.malmo.se/ finner du mer info om Malmö Idrottsgrundskola

Staffanstorp

Du hittar ansökningsblankett till idrottsakademin på Hagalidskolan här.

Arlöv

Anmälan till akademin på Vårboskolan här. Den 26:e januari 2016 håller vi ett informationsmöte på skolan. Läs mer om träffen här.

Höör

Onsdagen den 3 februari kl 18.00- ca 19.30 blir det informationsmöte i Ringsjöskolans matsal för alla som är intresserade av att veta mera om idrottsakademin. Det kommer även erbjudas en rundvandring i Ringsjöskolans lokaler för alla som är nyfikna och intresserade. De som ännu inte har sökt har möjlighet att göra detta senast den 19 februari. Provspelning kommer att ske i mars och besked om antagning lämnas i mars-april. Lapp för ansökan till idrottsakademin finns på Ringsjöskolans hemsida på länken www.hoor.se/sv/BUN/Grundskola/Ringsjoskolan/ .  

Fotbollsakademier runt om i Skåne

För information om akademierna i Höör, Staffanstorp, Limhamn och Simrishamn klicka här.

huvudpartners

officiella partners