Bli medlem i Malmö FF 2021

Publicerad 01 februari 2021 i Nyheter

Under 2020 slog Malmö FF medlemsrekord med 9 017 medlemmar. 2021 vill vi bli ännu fler!

bli medlem i Malmö ff

Är du inte medlem sedan tidigare i Malmö FF är det hög tid att gå med i Sveriges finaste förening. Det gör du lättast via knapparna här under.

Har du varit medlem har en betalningslänk och faktura skickats till din angivna e-postadress. Ta kontakt med medlem@mff.se om du inte har mottagit den eller har övriga medlemsfrågor.

Medlemsansvarige har ordet

2020 har tagit slut och 2021 har inletts. Förutom ett nytt SM-guld var förra året ett år med få glädjeämnen. Ett av dessa var den glädjande nyheten att vi under året slog nytt medlemsrekord. Vi har sett en kraftig medlemsökning de senaste åren: 2013 var vi 2 756 medlemmar och sju år senare har vi nått ett nytt rekord på 9 017 medlemmar. Att vi i detta prövningarnas år gjort det visar på hur många som står bakom och bryr sig om föreningen. Med det sagt, vi satsar på att bli ännu fler.

Vi hade under året planerat för att bjuda in medlemmar till en speciell MFF-dag på Eleda Stadion, men den kunde tyvärr inte genomföras på grund av pandemin. Detsamma gällde våra två inplanerade fysiska medlemsmöten. I stället fick vi ställa om och genomföra två digitala medlemsmöten – ett i juni och ett i november. Digitala medlemsmöten har inneburit att rekordmånga medlemmar kunnat delta, vilket är väldigt positivt. Vi har som ambition att fortsätta utveckla de digitala medlemsmötena och kombinera dem med fysiska träffar på plats. Digitala lösningar är bra, men de kan inte fullt ut ersätta de fysiska mötena och det värdefulla utbyte som sker mellan medlemmar och föreningens förtroendevalda och anställda.

När vi kan ses igen planerar vi att anordna en MFF-dag, exklusiv för medlemmar med aktiviteter på Eleda Stadion. Utöver aktiviteterna kommer även ett medlemsmöte att hållas.

Ett steg i rätt riktning

Att vi är många medlemmar stärker oss som förening. Det skapar starkare band mellan föreningen och dess supportrar. Det stärker identifikationen med Malmö FF och gemenskapen i stort om man som MFF:are även är medlem i föreningen. Vi har sett under året att det ökade medlemsantalet även ökar mångfalden bland våra medlemmar. Av de som har tillkommit som medlemmar under 2020 är en högre andel än tidigare kvinnor. Detta gör att vi har ökat andelen kvinnliga medlemmar till 28 procent, vilket är ett positivt steg. Den siffran speglar för övrigt rätt väl andelen kvinnor som kommer till våra hemmamatcher enligt våra publikundersökningar.

Malmö FF är en förening för alla

Malmö FF är en förening för alla och det är viktigt för föreningsdemokratin att dess medlemssammansättning speglar vår publik och samhället i stort, så att vi kan fortsätta vår framgångsrika resa tillsammans. Av samma anledning är det viktigt att vi har hög representation på årsmötet. Vi har som målsättning att minst tio procent av våra röstberättigade medlemmar ska rösta på årsmötet. Den siffran uppfylls somliga år, men inte alla. Vi tittar på frågan om hur föreningen kan få ännu fler att delta i årsmötena. 

”Lill-Kick” medlem i 80 år!

Nu hoppas vi att alla nya och fleråriga medlemmar följer med oss in i 2021 och långt framöver. Som exempelvis Lennart ”Lill-Kick” Svensson som vi i våras uppmärksammade på mff.se, eftersom han är den av dagens medlemmar som har varit medlem Malmö FF flest år i obruten följd. Nästa år har Lennart varit medlem i Malmö i 80 år och är en av enbart tre som har varit medlem sedan före det första av våra 21 SM-guld på herrsidan. Vid guldet 1965 bidrog han inte bara som medlem utan även på planen.

Vi hoppas att den dystra och världsomspännande pandemin snart är över och att vi snart kan ses igen – både på våra medlemsaktiviteter och på läktaren. Tillsammans för vi vår stolta tradition vidare genom att vara med och stötta och forma föreningens nutid och framtid.

Pierre Nordberg, medlemsansvarig & SLO i Malmö FF

Förmåner som medlem

Medlemskalender 2021

När vi kan ses igen fysiskt: Medlemsmöte kombinerat med MFF-dag

ny samverkansgrupp

huvudpartners

officiella partners