Ett himmelsblått liv med guldkant

Publicerad 28 april 2020 i Nyheter

Malmö FF växer och blir starkare för varje ny medlem. Samtidigt finns där de som varit medlemmar i föreningen ända sedan gamla dagar. 1941 blev Lennart ”Lill-Kick” Svensson medlem i föreningen, han är därmed en av få som på nära håll upplevt klubbens alla framgångar.

Här firar ”Lill-Kick” tillsammans med Bertil ”Klumpen” Nilsson och Ingvar Svahn på Malmö IP 1956.
FOTO: Pierre Mens

Nästa år har Lennart ”Lill-Kick” Svensson varit medlem i Malmö FF i 80 år. Redan som sjuåring blev han medlem i Malmö FF och har så varit genom hela livet. Han är en av få medlemmar i föreningen som upplevt klubbens alla 20 SM-guld. Ett av dem har han till och med själv spelat hem.

”Lill-Kick” spelade hela 336 matcher för MFF och gjorde 102 mål. Under tio års tid var han stommen i laget och 1965 var han med när Malmö FF bärgade sin sjätte SM-titel. Rivjärnet på mittfältet har dessutom två unika noteringar i den himmelsblå historien. Karriären började på Malmö idrottsplats och avslutades på Malmö Stadion och ”Lill-Kick” blev den spelaren som gjorde det sista målet på idrottsplatsen och det första på gamla Stadion.

Lennart fick sitt smeknamn efter pappa Erik Svensson som var en tongivande spelare i Malmö FF:s tidiga årgångar, i en tid där smeknamn var självklart. Erik Svensson fick då smeknamnet ”Kick” och när sonen Lennart också tog en plats i MFF:s A-lag några år senare, blev det förklarligt nog ”Lill-Kick”.

Han minns och berättar för oss att det här var långt innan proffsfotbollen och det fanns inte på kartan att man skulle få pengar för att spela boll. För en vunnen match fick ”Lill-Kick” och hans lagkamrater 100 kronor men en förlust eller oavgjort på hemmaplan gav ingenting alls.

Gärningarna i MFF slutade inte på planen. Trotjänaren har gjort uppdrag åt Malmö FF under många år och slutade så sent som för bara några år sedan. När bortalagen anlände till Eleda Stadion var det ”Lill-Kick” som förde dem till omklädningsrummet och visade gästerna runt. Traditionen att bidra till föreningen har även ärvts vidare till sonen Jörgen Svensson, ”Mini-Kick”, som sitter i Malmö FF:s valberedning.

Malmö FF tackar Lennart ”Lill-Kick” Svensson och alla andra som är medlemmar i Malmö FF. Tillsammans för vi vår stolta tradition vidare. Är du inte medlem, bli det idag och låt oss fortsätta stå starka i MFF-familjen.

Vi är Malmö FF. Tillsammans. 

BLI MEDLEM HÄR

huvudpartners

officiella partners