Åge inför mötet med Union SG

Publicerad 26 oktober 2022 i Herr,Nyheter

Det har blivit dags för den sista hemmamatchen i årets gruppspel av UEFA Europa League. Här är Åge Hareides tankar inför matchen mot den belgiske motståndaren.

Åge Hareide och Johan Dahlinpå träningen dagen före hemmamatchen mot Union SG.

MALMÖ FF – UNION SAINT GILLOISE

Avspark: Torsdag 27 oktober, kl. 18:45
Spelplats: Nya Malmö Stadion
TV-sändning: Viaplay

Ladda upp på Erics innan matchen. Se aktuell matchmeny och boka bord här.

Åge hareide om…

…skadeläget i truppen: Martin Olsson och Jo Inge Berget är inte tillgängliga imorgon. Skadeläget är som det är men vi hoppas att de är tillbaka till helgen. Det kommer behövas för då har vi ett par spelare som är avstängda. Vi har några slitna kroppar som matchats väldigt hårt och samtidigt har vi tvingats till att rotera runt och spela med spelare på ovana positioner. Och när du gör det och inte får resultaten med dig, då blir det väldigt tufft mentalt.

… stämningen i truppen: Det berör hela Malmö som stad att det har gått dåligt för oss. Vi måste försöka att fortsätta tro på det vi gör för i vissa stunder i matcherna spelar vi riktigt bra. Vi ser och hör allt stöd vi får i alla matcher. Vi har all anledning till att gå ut och bjuda på en fin säsongsavslutning. Om någon tror att vi stänger dörren här, går hem och tycker synd om oss själva så är det, det sista vi gör. Vi är här hela tiden och kämpar. Ingen i den här föreningen har gett upp.

…vikten av morgondagens match: Det är enormt viktigt att ta poäng i morgon. Både för rankingpoängen ute i Europa men också för att vi hamnat där vi hamnat.

… motståndaren Union SG: Jag har inte sett någon större skillnad på hur de spelar på hemma- respektive på bortaplan. Vi gjorde en bra match där nere och det var väldigt onödigt att tappa ledningen två gånger om. Vi måste våga imorgon. När vi anfaller måste vi göra det mycket hårdare och tydligare än vad vi gjort i de senaste matcherna. Vi måste fylla på och få in folk i boxen. Kostar det en målchans för vår motståndare så får det göra det. Vi måste våga anfalla för att vinna matcher.

huvudpartners

officiella partners