400 elever deltog i MFF:s akademiturnering

Publicerad 02 juni 2017 i Nyheter

Sedan 2015 har antalet fotbollsakademier i MFF:s regim fördubblats från fem till tio stycken. Årets akademiturnering var den tredje upplagan av turneringen som samlar alla MFF:s akademier innan det är dags för sommarlov.

– Det är ett bra och väldigt roligt tillfälle att samla alla akademierna under en sån här dag. Eleverna ser att de är en del av någonting större än bara det som de ser dagligen, säger Per Ågren på Malmö FF.

Närmare 400 killar och tjejer deltog i akademiturneringen där de 28 lagen blandades för att eleverna ska lära känna tjejer och killar från andra akademier. Elever i årskurs 7-9 från alla akademier fanns representerade på onsdagens turnering.

– I våra akademier vill vi dels att eleverna ska utvecklas som fotbollsspelare men framför allt att de klarar av skolarbetet på bästa möjliga sätt. Vi vill visa att det går att både bli en bra fotbollsspelare och vara duktig i skolan, säger Per Ågren.

MFF har akademier på tio skånska orter. Förutom akademierna på Malmö idrottsgrundskola och Linnéskolan finns akademier i Lomma, Bjärred, Kristianstad, Burlöv, Hässleholm, Staffanstorp, Simrishamn och Höör.

Läs mer om MFF:s arbete med idrottsakademier.

huvudpartners

officiella partners