Zlatan på Viasat Sport i helgen!

Publicerad 02 augusti 2002

Ajax, Manchester United, Parma och Barcelona. Amsterdam Touranament 2002 har fått ihop ett hyggligt startfält. Zlatan har övertygat i de inledande träningsmatcherna men nu ställs han mot rejält motstånd.

”Den europeiska fotbollssäsongen tar fart på allvar den här veckan när prestigefyllda Amsterdam Tournament avgörs. Ajax, Barcelona, Manchester United och Parma laddar upp inför ligastarten och europacupspelet med att mötas i en miniturnering som spelas fredag och söndag i Amsterdam.

Zlatan Ibrahimovic är het efter att ha inlett försäsongen med mål i tre raka matcher. Nu ställs han mot betydligt tuffare motstånd i form av Manchester United och Barcelona. Bojan Djordic finns med i Manchester Uniteds trupp medan Patrik Andersson är ett osäkert kort i Barcelona efter höftskadan som stoppade honom från VM-spel. Viasat Sport direktsänder samtliga fyra matcher i Amsterdam Tournament 2:a och 4:e augusti.

Amsterdam Tournament avgjordes första gången 1975 för att fira staden Amsterdams 700-årsjubileum, därefter årligen fram till 1992. Turneringen gjorde sedan ett uppehåll för att återuppstå 1999. Upplägget av turneringen premierar offensiv fotboll, förutom tre poäng för seger eller en poäng för oavgjort får lagen dessutom en bonuspoäng för varje gjort mål. Ajax är regerande mästare.

Zlatan Ibrahimovic har fått sin tränare Ronald Koemans förtroende från start i de tre senaste träningsmatcherna. Zlatan har tackat för det genom att göra mål mot Haarlem (1-0), Celtic (3-1) och senast i lördags Norwich (1-0). Den turbulenta debutsäsongen i Ajax ligger bakom honom och nu
blickar han fram mot att etablera sig med en plats i startelvan i ligaspelet och UEFA Champions League. Den holländskan ligan har seriepremiär 18 augusti.

Bojan Djordic väntar fortfarande på sin debut i stora sammanhang i Manchester United. Bojan har spelat i de senaste träningsmatcherna och finns med i Uniteds trupp till turneringen. Omskrivne nyförvärvet Rio Ferdinand finns givetvis också med och lär med stor sannolikhet ställas mot Zlatan på fredagkväll. United, som blev utan mästarpokaler förra säsongen, har inte bara ligapremiären i Premier League 18 augusti i tankarna utan måste också förbereda sig för ett avgörande kval till UEFA Champions League.

Holländaren Louis Van Gaal är tillbaka på välbekant mark när han för andra gången tagit sig an uppgiften att leda Barcelona till titlar. Katalanerna har inte vunnit någonting de tre senaste säsongerna och trycket vilar nu tungt på Van Gaal som presenterar ett intressant nyförvärv i argentinaren Juan Roman Riquelme från Bocca Juniors. Barcelona kommer närmast från ett träningsläger i Schweiz där de förberder sig inför kvalspel till UEFA Champions League och ligastarten i Spanien 1 september.

Italienska Parma hade en tung säsong i Serie A där de slutade på tionde plats. Däremot kunde klubbens fans glädja sig åt att Parma blev italienska cupmästare och kvalificerade sig för UEFA-cupspel. Omsättningen på tränare i Parma har varit stor den senaste tiden och i mitten av maj blev det klart att Cesare Prandelli blir lagets fjärde tränare sedan oktober förra året. I förberedelserna inför Serie A-premiären 1 september kan Prandelli räkna med landslagsförsvararen Fabio Cannavaro som verkar blir kvar i
Parma.

Följande tider gäller för direktsändningen av Amsterdam Tournament på Viasat Sport, samtliga matcher på Amsterdam Arena:

2 augusti kl. 18.55: PARMA – BARCELONA
Kommentatorer: Tommy Engstrand och Thomas Nordahl

2 augusti kl. 21.10: AJAX – MANCHESTER UNITED
Kommentatorer: Henrik Strömblad och Thomas Nordahl

4 augusti kl. 18.25: PARMA – MANCHESTER UNITED
Kommentator: Henrik Strömblad

4 augusti kl. 20.40: AJAX – BARCELONA
Kommentatorer: Henrik Strömblad och Billy Lansdowne

Säsongen 2002-2003 kommer Viasat Sport att direktsända spanska ligan (seriepremiär 1 september), UEFA Champions League (premiäromgång 17-18 september) och fem toppmatcher från den holländska ligan (seriepremiär 18 augusti).”

Källa:
www.svenskafans.com
2002-07-31 01:00