Zlatan Azinovic slutar med professionell fotboll

Publicerad 01 juli 2016 i Nyheter

På grund av sviterna efter skadan som Zlatan Azinovic ådrog sig mot Zalgiris i Champions League-kvalet förra året väljer han att avsluta sin professionella fotbollskarriär. Men det blir en fortsättning i Malmö FF då han från och med i höst kommer att vara involverad i MFF:s fotbollsakademier.

– Zlatan har del i våra framgångar de senaste åren. Han är en duktig målvakt och mycket bra lagkamrat som alltid hjälpt till att utveckla målvakterna och lagkamraterna kring honom. Han har gjort bra insatser när han väl fått chansen men skadade sig tyvärr i den viktiga matchen mot Zalgiris och har inte lyckats komma tillbaka till hundra procent efter det, säger Daniel Andersson, Sportchef i Malmö FF.

Zlatan Azinovic har lagt en lång fotbollskarriär bakom sig. Han har utöver Malmö FF representerat Kalmar FF, Trelleborgs FF och de senaste månaderna har han tillhört Ängelholms FF på lån från MFF. 

Malmö FF tackar Zlatan Azinovic för hans insatser på fotbollsplanen och är mycket glada över att han fortsätter inom föreningen. 

Zlatan Azinovic:

”Slutet gott, allting gott! Efter många om och men har jag tagit beslutet att lägga handskarna på hyllan. Ett tufft och på många sätt sorgligt men nödvändigt beslut då sviterna efter min knäskada mot Zalgiris i Champions League-kvalet förra året vägrar ge med sig. Ett beslut som har växt fram de senaste månaderna. Att vara ute på planen och inte kunna göra sig själv rättvisa är jobbigt, riktigt jobbigt. När man inte kan det blir beslutet på något sätt lite enklare och mer självklart. Att inte kunna prestera på den nivå man vill är frustrerande, det tillsammans med ständig smärta i knät och en tidigare hälseneruptur i samma ben har gjort det svårt det för mig att komma tillbaka. Jag har i tio månader gett allt för att komma tillbaka men tillslut insett att det tyvärr tar slut här. Fotbollen har varit en stor del av mitt liv sedan jag var 6 år gammal och jag vet hur mycket jag kommer sakna den. Träningarna, matcherna, fansen, jargongen i omklädningsrummet, alla resor, plötsligt helt borta. En helt ny livsstil tar fart, vilket är både skrämmande men också spännande! 

Allt ont har något gott i sig brukar det ju heta. Även fast jag får ge upp en dröm så öppnas det nya drömmar, eller rättare sagt nya möjligheter. Att vara långtidsskadad är på många sätt ett helvete, att tvingas lägga av på grund av en skada är ännu värre. Ska man se något positivt i det hela så är jag glad att min skada kom när jag tillhörde Malmö FF. För här fick jag verkligen chansen att komma tillbaka, den hjälpen som jag fått från människorna i föreningen har varit ovärderlig. Inte konstigt att Malmö FF är den ledande klubben i Norden. Jag kan inte minnas en människa, inte en enda, som inte har ställt upp för mig. Stort tack! Jag vill även rikta ett stort tack till Ängelholms FF och Christian Järdler som också ställde upp för mig och gav mig chansen att komma tillbaka. Jag gjorde allt i min makt under min korta sejour i klubben där jag gav fotbollen en sista chans utan att lyckas. Men som jag skrev tidigare blir beslutet att lägga av enklare och mer självklart när man inte kan ge 100%, när man inte längre kan göra sig själv rättvisa. Den dagen man inte kan göra det så är det dags att göra något annat.

Sen var det ju det här med nya möjligheter. Sen jag skrev på för Malmö FF vintern 2014 har jag med hjälp av Jan-Olov Kindvall och Per Ågren, i kombination att jag läser till lärare, fått in en fot i MFF i samhället. En verksamhet som bara blir större och större och till hösten bland annat innefattar tio fotbollsakademier. Kombinationen ”fotboll – skola” är superintressant och verkligen en del jag vill vara involverad i. Det är någonstans här mitt nya liv börjar. I augusti kommer jag börja jobba som målvaktstränare i den här verksamheten och skall lära ut mina kunskaper till talangfulla och entusiastiska ungdomar. Under tiden kommer jag att öka takten i mina lärarstudier, där jag nu är halvvägs genom utbildningen, till helfart vilket gör att jag förhoppningsvis inom den närmsta framtiden kan kombinera rollen som målvaktstränare med läraryrket i just dessa akademier. När en dörr stängs öppnas det en annan och jag är djupt tacksam att jag får vara kvar i Malmö FF-världen. Tack” 

huvudpartners

officiella partners