Youth League: Juventus sista utmaningen för P19

Publicerad 07 december 2021 i Nyheter

Den sista utmaningen i årets UEFA Youth League står för dörren. För MFF:s P19-lag väntar en tuff bortamatch mot Juventus.

Youth League: Juventus FC – Malmö FF
Onsdag 8 december 15:00
Juventus Center

Det var i den allra första omgången i årets gruppspel som MFF knep en poäng mot Juventus i en svängig match på Malmö IP. 2–2 slutade det då, men efter det har lagen gått skilda vägar poängmässigt.

– De har gått fullt och vi har inte tagit fler poäng. Det scenariot såg man kanske inte framför sig men det är extra inspirerande att möta laget som visat sig vara det starkaste sett till resultaten, säger P19-tränare Max Westerberg.

MFF har inte längre någon chans att gå vidare från gruppen. Men finns det något med Juventus som passar oss och kanske kan leda till ytterligare poäng när tabellen summeras?

– Första halvlek var ganska jämn och de utmanade oss rejält i flexibiliteten i hur de positionerade sig. Sen tyckte jag de blev lite passiva och att vi tog initiativet. Det passade oss att de var tillbakadragna. Men jag tror inte det blir så den här gången. Jag tror de kommer att pressa oss högt genom hela matchen.

Oavsett hur det slutar har P19-laget fått med sig ovärderliga erfarenheter och utvecklats genom gruppspelet. Och onsdag eftermiddag är det sista chansen att se dem ta sig an ett av Europas främsta ungdomslag.

– Ta tillfället i akt att titta på grabbarna hemifrån, så ska vi kunna försöka göra vårt bästa för att utmana, säger Max Westerberg.

Matchen visas på C More.

huvudpartners

officiella partners