Yoshimar Yotún lämnar Malmö FF

Publicerad 04 augusti 2017 i Nyheter

Efter en längre tids kontraktsförhandlingar mellan Malmö FF och Yoshimar Yotún står det tyvärr klart att någon förlängning inte kommer till stånd. Malmö FF och den amerikanska MLS-klubben Orlando City SC är överens om en övergång för Yoshimar Yotún som således väljer att fortsätta sin karriär i USA. Övergången träder i kraft med omedelbar verkan.

Yoshimar Yotún kom till Malmö FF från peruanska Sporting Cristal i januari 2015 för att ersätta Ricardinho som vänsterback. Under sin debutsäsong var han starkt delaktig i att Malmö FF kvalificerade sig för Champions Leagues gruppspel. I fjol blev han svensk mästare när Malmö FF säkrade sitt 19:e SM-guld. I år har han framför allt använts som mittfältare, en position han är van vid från det peruanska landslaget.  

I Malmö FF har Yoshimar Yotún spelat 58 allsvenska matcher, 12 Europamatcher och 9 cupmatcher. Han har svarat för många bra insatser, men de enskilda ögonblick som för de flesta är mest framträdande är hans avgörande skott mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi och mot Djurgårdens IF på Swedbank Stadion i år.  

Malmö FF tackar Yoshimar Yotún för hans insatser och önskar honom lycka till i den framtida karriären.  

Daniel Andersson, sportchef Malmö FF

– Den här säsongen har ”Yoshi” vuxit rejält och blivit en väldigt fin mittfältare, både centralt och på kanten. Men man ska inte glömma att han inledde som vänsterback och spelade samtliga sex kvalmatcher på den positionen när vi nådde Champions League.  

– Han är en otroligt professionell, seriös och fin kille som alltid ger hundra procent, även i de perioder han har varit utanför laget. Vi hade mycket gärna haft honom kvar i flera år framöver, men ”Yoshi” ville fortsätta sin karriär i USA och vi unnar honom all lycka och framgång där.

huvudpartners

officiella partners