Yoshimar Yotún är tillbaka i Malmö

Publicerad 09 juli 2015 i Nyheter

Yoshimar Yotun var med och spelade hem bronspengen till sitt Peru i Copa America. Nu har den offensiva vänsterbacken landat i Malmö och ser fram emot en intensiv höst med Malmö FF.

– Det var en rolig upplevelse men turneringen var hård med många svåra matcher men vi gjorde det väldigt bra, säger Yoshimar Yotún.

Vad var receptet till er framgång?

– Vi har en ny tränare som vill spela väldigt offensivt och dessutom har han föryngrat åldern på truppen vilket har gjort att det kommit in en del nya spelare där alla vill visa framfötterna och visa upp sina fotbollskunskaper. Jag tror att det kan vara en del i vår framgång.

Är detta starten för en peruansk framtidsera?

– I och med att vi har en ny tränare och ändrat om lite i truppen så kommer det nog ta ett litet tag innan alla bitarna faller på plats.

Var ni själva förvånade över att ni tog er så långt?

– Vi hade väldigt lite tid tillsammans med vår nya tränare men allting föll på plats på kort tid.

Hur känner du dig i kroppen med tanke på alla dina resor för att komma tillbaka till Malmö?

– Jag flög i femton timmar för att komma tillbaka till Malmö och jag hade svårt att sova på planet, så det är klart att jag är lite trött. Dessutom finns där en tidsomställning som ställer till det, säger Yoshi och fortsätter:

– Jag kommer behöva lite tid för att komma in i den svenska tidsrytmen men jag ser fram emot den intensiva perioden som kommer nu med MFF där vi kommer spela många matcher, avslutar Yotún.

Malmö FF kommer hylla och gratulera Yoshimar Yotún i samband med hemmamatchen mot Örebro SK.

huvudpartners

officiella partners