YL: Stojanovic-Fredin och Svanberg besvikna över en poäng

Publicerad 21 oktober 2015 i Nyheter

Mittfältarna Oliver Stojanovic-Fredin och Mattias Svanberg var besvikna över att MFF:s U18 endast fick med sig en poäng i hemmamötet mot Shakhtar Donetsk.
– Gör du fem mål framåt så ska du vinna matchen, så är det, säger Oliver Stojanvic-Fredin.

Malmö FF:s U18 fick med sig en poäng efter 5-5 i hemmamatchen mot Shakhtar Donetsk i Youth League. Trots att det var fjolårsfinalisten som besökte Malmö IP var MFF-spelarna besvikna på poängskörden efter matchen då hemmalaget haft ledningen med 4-2 och hade även 5-4 några minuter ifrån slutet men Shakhtar Donetsk hann kvittera innan domaren blåste av.

– Det känns lite som en förlust. Jag tycker att vi är ett bättre lag än dem – offensivt som defensivt. Vi gör fem mål och borde vinna matchen men snöpligt nog gör de 5-5 precis i slutet av matchen och därför känns det som en förlust, säger Oliver Stojanovic-Fredin.

Shakhtar Donetsk tog ledningen i den 13:e matchminuten men bara fyra minuter senare kvitterade Teddy Bergqvist framspelad av Oliver Stojanovic-Fredin. Yttermittfältaren gav sedan MFF ledningen genom ett vackert skott i matchminut 27.

– Jag får en boll på kanten, driver in och ser att det enda jag kan göra är att skjuta så jag drar till och ser bollen borra sig in i nättaket, säger Stojanovic-Fredin.

I inledningen av den andra halvleken utökade MFF sin ledning till 3-1 genom mittbacken Mattias Andersson.

– Vi fortsatte att jobba på bra i den andra halvleken och spelade så som vi sa. Vi visste hur de spelade och att vi skulle gå in och spela lite tuffare för att komma närmre dem, säger Oliver och fortsätter:

– Om man jämför med PSG och Real Madrid så vill jag säga att Shakhtar var ett mer öppet lag vilket gjorde det lättare för oss sen har vi också fått upp vårt självförtroende efter de två tidigare matcherna och de fina resultaten.

MFF trummade på bra och hade 4-2 men lyckan varade bara i några minuter innan besökarna reducerat till 4-3 och sen kom även 4-4.

Resultatet såg ut att hålla i sig men då slog Oliver Stojanovic-Fredin en hörna ifrån vänster som gick via en Shakhtar Donetsk-spelare in i mål.

Därefter backade MFF-spelarna hem för att bevaka sin ledning men bara några minuter ifrån slutet lyckades Shakhtar göra 5-5 efter en tilltrasslad hörnsituation.

– Vi ska inte släppa in fem mål. Gör du fem mål framåt ska du vinna matchen, så är det. Trots detta finns där saker att ta med sig till bortamatchen i Ukraina. Vi gör fem mål och spelar bra anfallsfotboll så där finns mycket att ta med oss. Vi ska även ta med oss misstagen som vi gjorde idag och lära oss av dem, säger Stojanovic-Fredin.

Mattias Svanberg var även han besviken på att det endast blev en poäng och hoppas att laget ska kunna ta revansch i Ukraina.

– Vi skapar väldigt mycket idag, betydligt fler målchanser än i de tidigare matcherna. Vi vågade ta för oss på ett annat sätt idag. Vi höll i bollen, utmanade dem på ett sätt som vi inte vågat tidigare och så vågade vi ta skott. Titta bara på Oliver. Vi sa till honom att våga skjuta och det är genom ett skott som han gör 2-1, säger Svanberg och fortsätter:

– Det känns bra att vi kommer att möta Shakhtar igen i nästa match, då kan vi ta vår revansch. Att de lyckades få med sig en poäng här ifrån ska vi se som motivation till bortamötet. Vi ska straffa dem genom snabba omställningar och genom fasta situationer. Vi gör tre mål här idag genom fasta situationer och det ska vi fortsätta med.