YL: Inför Shakhtar Donetsk – MFF

Publicerad 02 november 2015 i Nyheter

Tre matcher in i UEFA Youth League är Malmö FF U19 fortfarande obesegrade. Efter en målrik hemmamatch ställs man nu mot fjolårsfinalisterna på bortaplan.

Efter två målsnåla inledande matcher, 0-0 mot PSG och 1-0 mot Real Madrid, rasslade det till rejält i nätet i hemmamötet mot Shakhtar Donetsk på Malmö IP. Hela tio mål blev det i matchen som slutade 5-5 efter ett sent kvitteringsmål från bortalaget. Tränare Anders Palmér tror inte att tisdagens match kommer se likadan ut.

– Det är klart att 5-5 inte är det resultat man vill ha som tränare. Men vi har tittat igenom matchen och sett hur vi vill stoppa dem. Det var två lag som ville anfalla och det är klart att det blir mycket mål om försvarsspelet inte fungerar. Jag tror det blir en annorlunda match nu. Båda lagen har lärt sig av misstagen.

MFF är fortsatt placerade tvåa i gruppen på fem inspelade poäng. Shakhtar Donetsk, som i fjolårets UEFA Youth League tog sig ända till finalen, har bara spelat in en enda poäng. Det ukrainska laget är pressade att vinna mot Malmö FF för att ha en chans att ta sig vidare och Anders Palmér är noga med att påpeka att det inte blir en lätt uppgift för U19-laget.

– De är tekniska och skickliga. Sen har de bitar att jobba på. Det finns brister, särskilt bakåt. De har släppt in tretton mål på tre matcher. Men det är ett bra lag precis som de andra lagen i gruppen.

MFF-truppen som rest till Lviv skiljer sig något från den förra matchen. Teddy Bergqvist som gjorde kvitteringsmålet i matchen mot Shakhtar Donetsk på Malmö IP saknas på grund av en fotskada. Däremot är Franz Brorsson tillgänglig för spel om han inte kallas upp till A-truppen på matchdagen.

– Nu är serien slut och vi har haft tid att träna mycket. Jag tycker att vi är i bra form. Vi är särskilt duktiga på fasta situationer. Vi får se hur matchen blir, säger Anders Palmér.

Shakhtar Donetsk – Malmö FF
Medyk Stadium, Morshyn
Tisdag 3/11 kl 13:00 (14:00 lokal tid)

Matchen sänds live på Viaplay. För supportar som vill ta sig till Morshyn rekommenderar vi taxi. Man får dock räkna med över en timmes bilfärd enkel väg.

Truppen:Marko Johansson
Tobias Kristensson
Aron Mar Brynjarson
Felix Olsson Lundgren
Johan Brannefalk
Mattias Andersson
Dennis Hadzikadunic
Truls Verngren
Anton Kralj
Franz Brorsson
Oliver Stojanovic-Fredin
Mattias Svanberg
Erik Andersson
Onur Körhan
Isak Redzic
Emin Karaman
Granit Stagova
Victor Christiansson

huvudpartners

officiella partners