YL: Inför MFF – Shakhtar Donetsk

Publicerad 20 oktober 2015 i Nyheter

Efter den starka segern mot Real Madrid ligger U19-laget på en andraplats i gruppspelet i UEFA Youth League. Nu väntar möte med fjolårsfinalisterna Shakhtar Donetsk på Malmö IP.

Den 30 september blev en historisk dag för Malmö FF när man som första svenska klubb tog en seger i gruppspelet i UEFA Youth League. Isak Redzics sena mål mot Real Madrid fick de nästan 4000 åskådarna på Malmö IP:s läktare att explodera i glädje.

– Vi sa det innan matchen: ”Detta är fantastiskt – alla som är här håller på er. Visa att ni är lika duktiga som Real Madrid. Vi kan slå alla lag”, berättar tränaren Tore Cervin.

Tack vare vinsten och ett oavgjort resultat i Paris ligger Malmö FF på en andraplats i gruppen. Om MFF lyckas stanna kvar där väntar slutspel.

– Vi har chansen. Men det är många matcher kvar och vi måste ha marginalerna på vår sida. Vi talar om för spelarna att inte titta på tabellen. Det är samma hårda jobb som gäller, säger Tore Cervin.

Precis som för A-laget är det nu dags för ett dubbelmöte med Shakhtar Donetsk. Förra året nådde det ukrainska laget finalen av UEFA Youth League där man förlorade mot Chelsea FC med 2-3. Även om de för närvarande ligger sist i tabellen är det ett lag att räkna med, menar Tore Cervin.

– Detta blir en precis lika tuff match. Shakhtar Donetsk måste vinna, annars är de uträknade. Vi får hålla garden uppe för att kunna ta poäng.

Missa inte chansen att se framtidens storspelare och stötta U19-laget i den viktiga matchen. Biljetterna kostar 40 kronor för vuxen och 20 kronor för ungdom. Köp biljetter i luckan på Malmö IP under matchdagen eller köp online här.

Malmö FF – Shakhtar Donetsk
Malmö IP
Onsdag 21 oktober kl 15:30

Bruttotruppen från vilken 18 spelare kommer att väljas ut under morgondagen:

Marko Johansson
Mattias Andersson
Dennis Hadzikadunic
Onur Körhan
Oliver Stojanovic Fredin
Johan Brannefalk
Isak Redzic
Teddy Bergqvist
Emin Karaman
Samuel Adrian
Mattias Svanberg
Granit Stagova
Truls Verngren
Tobias Kristensson
Anton Kralj
Felix Olsson Lundgren
Erik Andersson
Aron Mar Brynjarsson
Victor Christiansson
Johan Helander

huvudpartners

officiella partners