YL: Inför MFF – Paris Saint-Germain

Publicerad 24 november 2015 i Nyheter

Första förlusten i årets UEFA Youth League kom i den senaste matchen borta mot Shakhtar Donetsk. Nu ska MFF:s U19-lag möta gruppledarna Paris Saint-Germain för att ta viktiga poäng i en jämn grupp.

Grupp A är i särklass den mest spännande gruppen av dem alla. Bara tre poäng skiljer gruppettan Paris Saint-Germain mot bottenplacerade Shakhtar Donetsk. Malmö FF ligger trea och måste förflytta sig upp ännu en position för att nå turneringens slutspel.

MFF har visat att de kan klara av det. I bortamatchen mot Paris Saint-Germain i september fick man 0-0 efter en fantastisk kämparinsats.

– Det var ner i skyttegravarna. Killarna gjorde en fantastisk match defensivt och höll dem bra i 90 minuter. PSG är det bästa laget i gruppen så det är en utmaning för oss, säger tränare Anders Palmér.

Sedan det första mötet har det skett en del förändringar i de båda lagen. Paris Saint-Germain ser ut att förlora den skickliga anfallaren Jean-Kévin Augustin till PSG:s A-trupp. Samtidigt släpper MFF iväg Franz Brorsson till A-truppen och sedan tidigare saknas även mittbacken Denis Hadzikadunic på grund av skada. Nya spelare har plockats in för den viktiga matchen som lär ha en matchbild som påminner om det första mötet.

– Varje match lever sitt liv. Gör de ett tidigt mål får vi justera. Men vi kommer nog krypa tillbaka lite igen, säger Anders Palmér, som njuter av utmaningen och det spännande tabelläget.

– Alla lagen har chans att gå till slutspel. Mycket kommer nog att avgöras i sista omgången. Vi är med och det är skoj.

Malmö FF U19 – Paris Saint-Germain U19
Malmö IP
Onsdag 25/11 kl 15:30

Preliminär trupp:

Marko Johansson, Jakob Tånnander

Hugo Andersson, Mattias Andersson, Anton Kralj, Victor Kristiansson, Truls Verngren, Aron Mar Brynjarsson

Samuel Adrian, Erik Andersson, Johan Brannefalk, Onur Körhan, Granit Stagova, Oliver Stojanovic-Fredin, Mattias Svanberg

Teddy Bergqvist, Emin Karaman, Isak Redzic

huvudpartners

officiella partners