YL: Bergqvist: ”Gjort mer än vad vi hade räknat med”

Publicerad 25 november 2015 i Nyheter

Anfallaren Teddy Bergqvist hade flera bra lägen i förlustmatchen mot Paris Saint-Germain i UEFA Youth League. Istället för mål fick han dessvärre se MFF halka ut ur turneringen.

Redan efter tio minuter hamnade Teddy Bergqvist i löpduell med mittbacken Felix Eboa Eboa som halkade i det blöta konstgräset. Bergqvist tog sig runt målvakten och var på väg att lägga bollen i mål men skottet blockerades av en försvarare som hunnit positionera sig i vägen.

– Jag blev lite chockad när jag fick läget. Jag tänker att jag ska dra till direkt. Sen får jag andra tankar. Jag vill runda målvakten för han kom ut jättesnabbt. När jag gör det glider bollen iväg och sen hinner försvararna dit, säger Teddy Bergqvist.

I andra halvlek fick han återigen ett nytt fint läge när han kom fri på vänsterkanten och levererade ett hårt och lågt avslut som bortamålvakten på något sätt lyckades styra undan.

– Det är en bra räddning. Han hinner stänga till. Det hade kanske gått in i seriespelet men inte här.

Matchen slutade 0-3 och eftersom Real Madrid vann parallellt har MFF inte möjlighet att gå vidare till slutspel. Men Teddy Bergqvist är ändå stolt över prestationen i årets turnering.

– Vi visste vi hade en tuff grupp och att det skulle bli svårt att gå vidare. I andra halvlek krigar vi upp oss och gör så gott vi kan. Men det räcker inte och så är det ibland. Paris har ett mycket bra lag.

– Spelmässigt har vi varit i underläge i de allra flesta matcherna. Men vi har gjort fler mål än vad vi hade räknat med. Det är rätt bra. Vi tar med oss att vi har förbättrat oss offensivt men även krigat på bra defensivt, säger Teddy Bergqvist.

huvudpartners

officiella partners