Wilton och Ricardinho ser fram emot landskampen imorgon

Publicerad 10 oktober 2012

För två veckor sedan blev Wilton Figueiredo och Ricardinho väldigt förvånade och glada när de kunde läsa att det Brasilianska landslaget skulle komma till Malmö för att spela mot Irak.

– För mig kommer det till att bli en speciell dag då det blir första gången som jag ser vårt landslag live. Jag hoppas att de kommer att spela bra för att vi är många som väntar på VM i Brasilien 2014 och hoppas att laget blir bättre med varje match som går, berättar Ricardinho

– Jag är spänd inför matchen och glad att landslaget vill komma hit till Malmö. Jag hoppas att de kommer att njuta av sin tid här i Malmö och att de spelar en vacker match, säger Wilton

Ricardinho, hur är stämningen i Brasilien just nu inför VM 2014?
– Alla ser fram emot det. Hela landet vill att vi ska vinna hela turneringen och vi hoppas och tror att laget kan göra det. Det enda som folk där hemma pratar om just nu är dem nya arenorna och hur oroliga de är att de inte ska bli klara i tid. Så alla ser fram emot VM

För några veckor sedan spelade det svenska landslaget här i Malmö mot Kazakstan och efter matchen var det många som var besvikna på det svenska spelet. Vilket spel kan åskådarna som kommer hit imorgon förvänta sig?

– Till att börja med så ska man minnas att Sverige faktiskt vann och det är det som är det viktigaste. Det är svårt att jämföra de båda matcherna då vår match är en träningsmatch och Sveriges match var en kvalmatch till VM. Som jag ser det så är matchen imorgon också delvis ett litet kval då det är en förberedelse inför VM. Både för laget men även för den brasilianska befolkningen. Jag hoppas att laget gör bra ifrån sig imorgon och vinner matchen. Men inte bara vinner matchen utan gör det genom att spela fin och effektiv fotboll så som Brasilien alltid har spelat, berättar Figueiredo.

I Sverige pratar många om Zlatan, vilka spelare i det brasilianska landslaget håller ni extra högt?
– Jag ser fram emot att få se Neymar då man har hört så mycket om honom hemifrån och allt han har gjort i den brasilianska ligan. Kaka är tillbaka så jag hoppas att han kan komma tillbaka till sin gamla form och få upp laget till en högre nivå, berättar Ricardinho.

– Jag håller med. Att få Neymar här i Sverige ska bli en upplevelse. Jag brukar titta på många av hans matcher och han är en otrolig fotbollsspelare som kan göra makalösa saker med bollen. Jag hoppas också att Kaka kan komma tillbaka till den nivån som han var på innan för vi behöver en nummer tio som håller den höga nivån.

Ska ni gå på matchen imorgon?
– Självklart! Vi kan missa många saker här i livet men matchen imorgon kommer vi inte att missa, skrattar Wilton Figueiredo.

 

Brasilien – Irak
Torsdagen 11/10
Kl 20.30
Swedbank Stadion

Köp dina biljetter i MFFshopen eller på ticnet.se