Wiland: ”Full koncentration på Gefle”

Publicerad 13 augusti 2015 i Nyheter

Toppstriden tätnar och på lördag väntar nästa motståndare innan blickarna åter riktas mot Europa. Hos MFF:s målvakt Johan Wiland råder ingen tvekan om var fokus ligger.
– Gefle är den klart viktigaste matchen just nu, säger han.

Med vinsten mot IFK Göteborg i söndags har MFF börjat knappa in på avståndet till guldkonkurrenterna. På lördag gästar Gefle IF Swedbank Stadion och Johan Wiland ser fram emot matchen.
– Den är ruskigt betydelsefull. Vi måste vinna våra matcher för att hänga på i toppstriden och Gefle är den klart viktigaste matchen just nu. Det är den vi har full koncentration på, säger han.

I nästa vecka ställs MFF mot Celtic FC i play-off till Champions League. Men Johan Wiland ser inte Europaspelet som en distraktion. Tvärtom tror han att det ger positiva effekter på spelet i allsvenskan.
– Efter matchen mot Salzburg kände vi alla att vi fick en ruskig kick. Den körde vi vidare på mot Göteborg och i åtminstone den första halvleken tycker jag att vi visade att vi är ett bättre lag än dem.

– Jag tycker att man ska försöka njuta av de stora matcherna i Europa och få ut så mycket som möjligt av dem. Det är så mycket högre tempo där och det vill vi föra över in i allsvenskan.

Det är också på det spåret Johan Wiland vill se MFF besegra Gefle IF.
– Vi måste tro på det vi ska göra och spela det spel vi kan. Rulla bollen snabbt, hålla i bollen och få dem att springa för då blir de trötta.

Årets upplaga av Gefle IF har nog överraskat många genom att spela ett betydligt mer anfallsinriktat spel än vad man är van vid att se. Tidigare den här veckan var man sekunder från att knipa en poäng mot IF Elfsborg i en böljande match med slutresultatet 2-3. Det finns alltså all anledning att vänta sig en intensiv match på lördag.
– Nu har det gått nästan en vecka sedan förra matchen så vi har pigga ben och kan gå hårt in och verkligen sätta press på dem, säger Johan Wiland.

– Vi är också på hemmaplan och har en fantastisk publik som hjälper oss. På den vägen hoppas vi att kunna skapa de chanser vi behöver. Kom till Swedbank Stadion och heja fram oss!

Malmö FF – Gefle IF
Lördag 15/8 klockan 16.00
Swedbank Stadion

BiljettKöp

huvudpartners

officiella partners