Wiland: ”Alltid speciellt att möta dem”

Publicerad 07 maj 2017 i Nyheter

En som har särskilda kopplingar till Borås är Malmö FF:s målvakt Johan Wiland. Han gjorde sin första A-lagsmatch för IF Elfsborg 2000 och tillhörde laget fram till 2008, då flyttlasset gick vidare till Danmark.

Nu har han varit tillbaka på svensk mark ett tag. Imorgon gör Johan Wiland sin fjärde match mot IF Elfsborg sedan han skrev på för MFF sommaren 2015.

– Tiden går så fort. I sommar har jag varit här i två år och har redan hunnit spela mot Elfsborg tre gånger sedan dess. Det är alltid speciellt att komma tillbaka dit, men framför allt sticker första gången ut med tanke på att det var så längesen sist då, säger Johan Wiland.

SM-guldet i höstas var det andra på Johan Wilands personliga konto. Tio år tidigare vaktade han målet när IF Elfsborg vann serien. I dagens lag är det bara Jon Jönsson och Lasse Nilsson som är kvar sedan Wilands tid i klubben.

– Men jag känner rätt många som jobbar på kansliet också. Martin Andersson, Johan Sjöberg och Stefan Andreasson är ju gamla spelare allihop, säger Johan Wiland.

Årets säsong har börjat bra för både Johan Wiland och laget som helhet. Endast fyra insläppta mål på sex matcher är lägst av alla lag. Men matchen mot IF Elfsborg blir en tuff utmaning. Boråslagets 14 gjorda mål hittills är flest i serien.

– De har alltid varit ett rörligt och snabbt lag. Tekniska spelare. De har ett par på topp som är bra som target, men som också är tekniska i grunden. Det gäller att vi ligger tätt så att de inte får ytor. Vi vill diktera spelet och hålla dem på rätt sida, säger Johan Wiland.

Han avslutar med att lyfta fram en annan viktig faktor för att få med sig ett bra resultat imorgon.

– Våra supportrar. Vi har haft fantastiskt stöd hela vägen. De är otroligt bra. Hoppas såklart att vi kan få det nu igen. Det är väldigt skönt för mig personligen att veta att jag har det stödet i ryggen, säger Johan Wiland.

IF Elfsborg – Malmö FF
Borås Arena
Måndag 8 maj 19:00

Biljettköp

huvudpartners

officiella partners