VM-kval på Eleda Stadion – MFF arrangerar debatt om damfotbollens framtid

Publicerad 16 november 2021 i Dam,Nyheter

Malmö FF är stolta över att kunna välkomna landslagsfotbollen tillbaka till Malmö FF och Eleda Stadion!

FOTBOLLEN

Malmö FF är stolta över att kunna välkomna landslagsfotbollen tillbaka till Malmö FF och Eleda Stadion!

Den 30:e november 19.00 tar det svenska landslaget ytterligare ett steg mot VM 2023 genom kvalmatchen mot Slovakien. För publiken i Malmö och Skåne innebär det ett ypperligt tillfälle att på plats följa sommarens OS-hjältar på den resa som vi alla drömmer om ska sluta i VM-guld 2023.

– Det ska bli väldigt kul att se landslagsfotboll på Eleda Stadion igen. Vi är särskilt glada att det är damlandslaget som kommer hit eftersom Skåne är ett starkt fäste för damfotboll med många framgångsrika föreningar. Landslaget kommer att få bra förutsättningar för att ta en viktig seger och vi hoppas på att publiken sluter upp för att stötta laget, säger Niclas Carlnén, VD, Malmö FF.

Debatten

För Malmö FF – med den damsatsning vi har och där vi nyss vunnit division 3 – är VM-kvalmatchen en ovärderlig inspirationskälla på vägen mot att förverkliga målet att återigen nå damallsvenskan och vinna SM-guld.

I takt med att damfotbollen utvecklas världen över väntar nya utmaningar för svensk fotboll, så väl nationellt som internationellt.

I samband med VM-kvalmatchen arrangerar Malmö FF därför en paneldebatt om damfotbollens framtid i Malmö och i Sverige.

I paneldebatten deltar:

Debatten ses utan kostnad på MFF Play Premium.

FESTEN

I Malmö FF är vi vana vid att jobba väldigt hårt för att nå väldigt långt. Det är något som genomsyrar fotbollen i stort. Och precis som vi i MFF satsar hårt på damfotboll så gör Svenska Fotbollförbundet det. I ett rikstäckande initiativ kallat Plus 10 000 jobbar SvFF för att mellan 2018 och 2022 rekrytera minst 10 000 tjejer och kvinnor, till spelare eller ledare.

På Eleda Stadion är vi vana vid publikfester och fantastisk stämning och som en hyllning till Svenska Fotbollförbundets initiativ satsar vi mot en publiksiffra över 10 000.

Tillsammans kan vi göra det!

huvudpartners

officiella partners