VM-kval på Eleda Stadion i november

Publicerad 12 oktober 2021 i Nyheter

Nu är det klart att damlandslagets sista match för året – VM-kvalmötet med Slovakien den 30 november – kommer spelas på Eleda Stadion. Matchen, som har avspark 19.00 och sänds i SVT, blir den första sedan 2013 som damlandslaget spelar i Malmö.

Landslaget laddar inför matchen mot Polen 2013.

I slutet av november äger damlandslagets sista samling för året rum. VM-kvalmatcher står på schemat efter matchen mot Finland på Gamla Ullevi reser laget till Malmö för match mot Slovakien den 30 november. Det är den första matchen på åtta år som damlandslaget spelar i Malmö.

 – Det ska bli väldigt kul att se landslagsfotboll på Eleda Stadion igen. Vi är särskilt glada att det är damlandslaget som kommer hit eftersom Skåne är ett starkt fäste för damfotboll med många framgångsrika föreningar. Landslaget kommer att få bra förutsättningar för att ta en viktig seger och vi hoppas på att publiken sluter upp för att stötta laget, säger Niclas Carlnén, VD, Malmö FF.

I den senaste matchen laget spelade på Eleda Stadion besegrades Polen med 2–0 efter mål av Caroline Seger och Lotta Schelin, och nu återvänder damlandslaget till Malmö för att ta tre nya viktiga poäng i VM-kvalet.

– Malmö är en härlig fotbollsstad och vi ser verkligen fram emot att få spela på Stadion. I matchen mot Slovakien står tre viktiga poäng på spel i VM-kvalet och vi vill så klart avsluta året på allra bästa sätt. Vi hoppas att många blågula supportrar ser fram emot matchen och kommer och hejar fram oss till en ny seger, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Matchen har avsparkstid klockan 19.00 och kommer sändas i SVT:s kanaler. Information om biljetter till matchen kommer att kommuniceras på MFF.se vid ett senare tillfälle.

huvudpartners

officiella partners