Vladimir Rodic: ”Fantastiskt att sätta igång igen”

Publicerad 01 april 2016 i Nyheter

Med den Allsvenska premiären runt hörnet är Malmö FF:s yttermittfältare ivrig att få beträda Swedbank Stadions gräsmatta igen.
– Allt känns bra, laget är redo. Det känns fantastiskt att sätta igång igen, säger Vladimir Rodic.

Med ungefär ett dygn kvar till den Allsvenska säsongens första match poängterar Vladimir Rodic hur skönt det är att vara tillbaka på Swedbank Stadions gräsmatta, när han och laget nyss har avslutat det sista träningspasset innan premiären mot IFK Norrköping.

– Det är härligt att få vara tillbaka på Swedbank Stadion igen. Att spela på hemmaplan är alltid speciellt eftersom vår publik är fantastisk, säger Rodic.

Han är optimistisk inför den kommande säsongen och pekar på truppens slagkraftighet, men han är samtidigt medveten om förväntningarna och kravbilden som finns när man representerar Malmö FF.

– Vi har höga krav på oss själva. Vårt mål är att vinna Allsvenskan och det är många som förväntar sig att vi ska göra det, men vi tar en match i taget.

Hur har ditt spel utvecklats sen du kom till Malmö FF?
– Jag tror att jag var en mer ojämn spelare när jag kom till klubben. Mina prestationer var mer upp och ner men jag tycker att jag har anpassat mig bra. Samtidigt finns det mycket som jag fortfarande kan förbättra, så jag kommer att fortsätta jobba hårt.

Matcherna i Champions League förra säsongen var energikrävande både fysiskt och mentalt berättar Rodic, men spel i Europa är ett av säsongens uppsatta mål och tillsammans med resten av truppen är han medveten om cupfinalens betydelse. Även om allt fokus nu ligger på de kommande matcherna i Allsvenskan.

– Cupfinalen är en av säsongens viktigaste matcher naturligtvis men först måste vi rikta in oss på lördagens match och Allsvenskan.

Vad har Allan Kuhn bidragit med sen han kom in?
– Först och främst har han bidragit med positiv energi, vilket var välbehövligt efter förra säsongen. Han är bra på att motivera spelartruppen och har tagit med sig en hel del nya metoder på träningsplanen också.

Det är inte bara Allan Kuhn som har fått en bra start i sin nya klubb, på spelarsidan har bland annat Anders Christiansen och Vidar Örn Kjartansson anslutit och Rodic är imponerad över hur väl de har anpassat sig.

– Helt ärligt så visste jag inte riktigt vad jag kunde förvänta mig av exempelvis Anders Christiansen, men han och Vidar [Örn Kjartansson] är riktigt bra spelare och de har anpassat sig bra.– Vi har ett riktigt bra lag och jag tror att vi kan uppnå alla vara mål för säsongen.

Malmö FF – IFK Norrköping
Swedbank Stadion, lördag den 2/4 kl 13:00

Köp din biljett här!

huvudpartners

officiella partners