Vinster och serieledning för både U17 och U19

Publicerad 11 april 2016 i Nyheter

U17 och U19 har inlett säsongen starkt med segrar i samtliga seriematcher. 4-2 mot IFK Norrköping gav U17 sin tredje raka seger och U19 vann stort mot Mjällby AIF med 5-1 och båda lagen leder sin respektive serie. Däremot förlorade U16 i derbyt mot Helsingborgs IF, trots en bra prestation.

Tränaren för U17, Andreas Georgson ger sin syn på helgens vinst mot IFK Norrköping med 4-2.

– Jag tycker att det var en väldigt bra match. Vi hoppades innan matchen att vi skulle få möta ett lag som inte bara gav över initiativet till oss utan att vi faktiskt skulle få jobba lite för att vara spelförande och styra matchen. Visserligen dominerade vi väldigt stort i början men de blev nog skärrade av vår start som var väldigt bra. Sen jobbade de sig in i matchen och vi fick slita mer för att fortsätta vara de som styr matchen. Det var jämnt till en bra bit in i andra halvlek men sen med hjälp av några starka individuella prestationer går vi upp till 3-1 och avgör matchen.

Trots tre raka segrar betonar Andreas Georgson att det fortfarande finns spelmässiga detaljer som kan förbättras.

– Vi försöker att bortse från att vi har tre raka vinster för då skulle man bara klappa sig själv för bröstet och tycka att allt är bra. Vi har varit stabila i våra prestationer även om vi har släppt in mål och vi har spelat vårt spel oavsett om vi har hamnat i underläge eller tagit ledningen. Men det finns utrymme för förbättring, både i försvarsspelet och anfallsspelet.

Andra raka storsegern för U19
Efter 8-0 mot FC Trollhättan i premiären så blev det säsongen andra storseger för U19. 5-1 blev slutresultatet mot Mjällby AIF men efter en halvtimmes spel var ställningen 0-1.

– Vi började matchen väldigt bra med ett stort bollinnehav i första halvlek men vi hamnar i underläge efter att Mjällby kontrar in ett mål. Trots det blev vi blev inte oroliga för att vi hade ett så pass stort spelövertag. Vi hade haft många målchanser innan de tog ledningen och vi hämtar oss redan innan paus så det står 2-1 till oss i halvtid, säger Roland Larsson, tränare för U19.

Sex poäng och 13-1 i målskillnad efter två matcher utgör en drömstart på säsongen för U19-laget, menar Roland Larsson.

– Det känns jättebra, vi har många duktiga spelare och vi spelar en bra fotboll. Vi jobbar väldigt mycket med vårt passningsspel, vilket vi såg prov på i går då vi hade väldigt högt bollinnehav och med långa fina anfall. Samtidigt släpper vi till få målchanser i varje match också, så vi är på gång.

– Vi har två riktigt bra kullar här med 98:or och 99:or och det är jättemånga spelare som är långt komna i utvecklingen. Det gör att det är hård konkurrens i laget och det är en väldigt spännande grupp att jobba med. 

U16 dominerade derbyt
Tyvärr blev det förlust för U16 i Skånederbyt mot Helsingborgs IF men tränaren för U16, Robin Asterhed var trots förlusten nöjd med stora delar av matchen.

– Vår prestation är ganska bra ändå tycker jag. Vi är klart spelförande och dominerar matchbilden ganska ordentligt. Sett till hur vi vill spela fotboll och hur vi vill utveckla spelare så var det en bra match sen tappar vi bollen ett par gånger i känsliga lägen och då kontrar de på oss effektivt. Vi har väldigt mycket boll på deras planhalva och väldigt mycket etablerat anfallsspel men vi har svårt att bryta igen deras försvar i sista fjärdedelen av planen.

– Det är väldigt viktigt för oss att lyfta fram utvecklingen som det viktigaste. Spelar vi på ett annat sätt där vi riskminimerar och inte ger de en chans att spela så kanske vi inte gör de misstagen vi gör i matchen. Samtidigt är vi i en process där vi ska bli bättre och tryggare i att spela vårt spel.

Asterhed valde att lyfta fram mittbackarnas insats och betonar deras spelmässiga kvalitéer.

– Jag tycker att våra mittbackar Noel Hansson och Samuel Fröjdh behandlar bollen bra under press, vågar spela och letar passningsalternativ med bra kvalitet på deras passningsspel.

U16 Nationell Grupp 5
Helsingborgs IF – Malmö FF 3-1 (1-1)
Mål, Malmö FF: Samuel Fröjdh

U17 Allsvenskan Södra
Malmö FF – IFK Norrköping 4-2 (1-1)
Mål, Malmö FF: Trajce Lamnjov, Pavle Vagic 2, Filston Mawana

U19 Allsvenskan Södra
Malmö FF – Mjällby AIF 5-1 (2-1)
Mål, Malmö FF: Isak Redzic 2, Onur Körhan, Johan Brannefalk, Emin Karaman

huvudpartners

officiella partners