Vinst mot Husqvarna FF

Publicerad 29 juli 2023 i Dam,Nyheter

Malmö FF besegrade Husqvarna med 1–0 i en träningsmatch inför återstarten i division 1.

Matchfakta

Husqvarna FF – Malmö FF 0–1
Mål: Beatrice Närhi

Maxim khalil efter matchen

– Första kvarten tycker jag inte att vi kommer upp i nivå. Vi har inte spelat fotboll på ett tag och blir lite stressade av deras press. Det är inte så att de skapar något inte nämnvärt av pressen men det gör inte vi heller. Det är en jämn första halvlek där de har sina perioder där de är bra och vi har våra perioder. Husqvarna gör det bra defensivt och vi skapar inte jättemånga målchanser. Vi sviktar lite i duellspelet och det fysiska, vi har pratat om att utveckla den delen och ta det har vi gjort men idag blir vi lite bekväma framförallt i den första halvleken.

– I den andra halvleken har vi vår bästa period i matchen från 45 och kanske 20 minuter framåt. De är i princip inte över vår planhalva och vi är duktiga i djupled och hungriga i återerövringen av bollen. Sedan blir det lite hackigt, inte minst med tanke på att vi gör en hel del byten. Vi får speltid på nästan hela truppen.

– Vårt mål är välförtjänt sedan kanske de också hade förtjänat ett mål. Det viktigaste vi tar med oss idag är att vi får minuter på de flesta spelarna och lärdomar om hur vi ska bryta ner ett lågt stående försvar. Jag är väldigt nöjd med den här typen av match – en bra genomkörare inför återstarten helt enkelt.

Lagupställning

Julia Cavander
Elin Björklund, Linnea Svensson, Beatrice Närhi, Ia Berglund
Petronella Winblad, Anna Welin, Sarah Mellouk
Melina Skarström, Julia Welin, Thelma Persson Welin

Ersättare: Linnea Hagberg, Agnes Mårtensson, Tilda Héllen, Cornelia Lindgren, Erica Persson Welin, Holly Persson, Nova Rolfsson

huvudpartners

officiella partners