Vinst mot Hammenhögs IF

Publicerad 16 augusti 2022 i Dam,Nyheter

Cassandra Harletun gjorde hattrick i sexmålsvinsten på bortaplan.

Fredrik Jahnfors efter matchen.

Om dagens vinst

– Återigen gör vi en väldigt fin första halvlek anfallsmässigt. Vi tycker att vi tar kliv i vårt anfallsspel för varje vecka. Det ser vi på träningarna och i matcherna efter sommaruppehållet. Vi vill få till det här fina passningsspelet med snabba kombinationer och rotationer i längre delar av matchen. Det var bra spel men det var en svårspelad plan med högt och torrt gräs där bollen fastande på ett sätt vi inte var riktigt vana vid. Men vi klarade av att hantera det.

Om att ha gjort över 100 mål i division 2

– Vi räknar inte mål överhuvudtaget, utan det är helt fokus på vårt anfallsspel att vi ska göra enligt våra principerna och på det sättet som vi jobbar på träning. Det är dock ett kvitto på att vi har ett bra anfallsspel.

Om Klara Wiltons debut och Cassandra Harletuns hattrick

– Jag vill särskilt berömma Cassandra Harletun som startade matchen som centralanfallare idag. Man ser att det är hennes naturliga position med jättefina rörelsemönster och tre fina mål. Sen vill jag uppmärksamma att i de sista 20 minuterna kom Klara Wilton in som är ifrån vårt F15-lag. Vårt F17-lag hade en viktig DM-match idag och då tog vi istället Klara som skötte sig jättebra. Hon spelade som ytterforward i de sista 20 vilket var väldigt roligt att se och hon gjorde en jättefin debut.

Mål: 

Malmö FF: Malin Gunnarsson (7´, 70´), Melina Skarström (24´), Cassandra Harletun (24´, 39´, 48´)

Laguppställning

Vera Eljertsson
Elin Björklund, Lovisa Wifvesson, Linnea Svensson, Saga Fredriksson
Rebecka Holm, Melina Skarström, Petronella Winblad
Stina Stadig, Cassandra Harletun, Malin Gunnarsson

Ersättare: Ida Lyberg, Madeleine Hejde, Cornelia Lindgren, Klara Wilton

huvudpartners

officiella partners