Vinst med 2-0 mot Hibernian

Publicerad 18 juli 2013

2-0 hemma ger ”ett ok utgångsläge inför returen” enligt MFFs tränare Rikard Norling.

En underbar sommarkväll och en fantastisk stämning (8628 åskådare lät som det dubbla, minst) gav en fin inramning till årets andra hemmamatch i Europa League. På planen bjöds det också på bra underhållning. 1-0 och 2-0 kom redan första kvarten och målen föll så tätt att speakern inte hann med att ropa ut Jiloan Hamad som målskytt, innan Magnus Eriksson också tog plats i protokollet.

– Första halvan av matchen är spelad, säger Jiloan Hamad. Det var viktigt att vi inte släppte in något mål. Gör vi ett borta måste de göra fyra för att gå vidare. Vi är i bra form och gör vi det vi vet att vi kan känns det som att vi har en bra chans att gå vidare.

– Efter 2-0 jagade vi trean också, berättar MFFs tränare Rikard Norling. Första kvarten på andra halvlek hade vi ett antal riktigt bra chanser men fick inte dit den. Sen balanserade vi laget lite genom några byten och även om vi fortfarande ville mer, slog vi kanske av lite på takten. Nu blev det bara 2-0 men det ger oss ett ok utgångsläge inför returen.

– Killarnas muskler är spända av iver inför uppgiften. Jag hade nästan hellre spelat returen redan på söndag, nu när vi är upp i momentum. Det blir otroligt viktiga träningar på söndag och måndag, säger Norling.

Vill du följa laget på plats i Edinburgh köper du biljett i MFF Shopen. Vi ses i Skottland!