Vinst i vårsäsongens sista match

Publicerad 30 juni 2023 i Dam,Nyheter

Malmö FF tar uppehåll som serieledare med ett fläckfritt facit efter att Eskilsminne besegrats med 6–0. Segern var lagets 13:onde raka.

Nyckelhändelser

1′ På domarens signal sparkas matchen igång!

5′ Julia Welin avlossar ett skott precis utanför straffområdeslinjen som tar i ribban!

6′ Farligt när Eskilsminne hotar med ett inspel från högerkanten, men anfallaren missar precis bollen.

15′ Julia Cavander med en skicklig reflexräddning när Alma Bertilsson försöker stöta in ett inspel från nära håll.

34′ MÅL! Erica Persson Welin fintar skickligt bort sina försvarare innan hon med ett välplacerat avslut ger oss ledningen i matchen.

40′ MÅL! Anna Plantin utnyttjar ett misstag i backlinjen och kan ostört rulla in vårt andra mål i matchen.

56′ MÅL! Vaket av Julia Cavander som snabbt sätter igång spelet efter en hörna, Julia Welin avancerar och hittar Malin Gunnarsson som sätter dit trean.

68′ MÅL! Rebecka Holm trycker dit vårt fjärde mål via stolpen, efter ett inspel från Melina Skarström.

75′ MÅL! Melina Skarström gör vårt femte efter ett fint inspel av Beatrice Närhi från vänsterkanten.

79′ MÅL! Rebecka Holm trycker distinkt upp bollen i nättaket efter att ha fått bollen framför fötterna i motståndarens straffområde.

90′ SLUT! Vi besegrar Eskilsminne med 6–0 på bortaplan.

Maxim Khalil efter matchen

Om matchen
– Jag tycker att det är jämnt första 25. Vi spelar inte dåligt men vi blir lite stressade framåt, istället för att ta kontroll över matchen så böljar det lite fram och tillbaka. Det tar lite för lång tid innan vi kommer in i vårt spel den här matchen. Men när vi sedan kommer in i matchen och lyckas hitta våra trianglar och vår identitet tar vi över helt och hållet. Och efter 35 minuter är det väl inget snack om saken.

Om utdelningen på bytena..
– Det är precis så här jag vill se att mina spelare ska visa att de håller en hög nivå och göra det svårt för mig. Det tycker jag definitivt att alla som kommer in idag gör. De visar att de är hungriga, visat att de förstått spelidén och vill starta. Att göra det med en massa poäng, det ger mig massa huvudbry på ett bra sätt. Samtidigt har jag sagt hela tiden, vi gör det här tillsammans och det kommer alltid uppstå möjligheter för spelare att få speltid och i vissa perioder får de mer och i andra mindre. Då gäller det att ta vara på sina chanser och de gör de definitivt idag.

Om vårsäsongens facit..
– Vad ska man säga, man kan inte göra det så mycket bättre. Vissa av de insläppta målen grämer mig, men tjejerna ska få njuta nu en vecka sedan ska de påbörja programmet och komma tillbaka i full fart och med full fokus. Det är inte så att jag vill att vi glömmer den här vårsäsongen utan det är mycket vi ska ta med oss och jobba vidare på. Men nu börjar vi om på en ny kula och det är fullt fokus som gäller.