Vinst i årets näst sista seriematch

Publicerad 24 september 2022 i Dam,Nyheter

Damlaget tog en stabil seger borta mot Janstorps AIF med 6–0 under lördagen. Nu väntar Malmöderby mot FC Rosengård 1917 i DM-final på torsdag.

Nästa match

FC Rosengård 1917 – Malmö FF (DM-final)
Torsdag 29 september 19:15
Malmö IP

assisterande tränare maxim khalil efter matchen

Om dagens insats…
– På det stora hela gör vi en bra match. Det är en svårspelad matta och det är ett fysiskt och tungt lag vi möter men jag tycker att vi matchar de på ett bra sätt. Vi anpassar oss och spelar upp oss under matchens gång. Andra halvlek är stundtals riktigt bra, även om vi slarvar lite i sista tredjedelen och hade behövt lite bättre skärpa för att göra fler mål.

– Även om seriesegern är säkrad är det vår uppgift att se till att spelarna är mentalt och fysiskt förberedda. Det är klart att många blickar framåt mot kvalet och finalen nästa vecka men vi lyckas ändå hålla prestationsnivån uppe idag.

Om de unga spelarna som fick chansen…
– Vi hade med ett gäng från F17. Holly [Persson] startar idag och får 65 minuter och gör mål. Stella [Malmros] spelar 25 minuter och Tilde [Wahlgren] en halvlek. De har sett pigga och bra ut i träning och tar steg hela tiden. Det är en viktig signal för föreningen att vår akademi är viktig och att vi satsar på de här spelarna.

Om torsdagens DM-final…
– Det är en match som vi har väntat på länge. Spelarna är väl förberedda och vi kommer fortsätta gnugga i veckan som kommer. Vi steppar alltid upp i de här matcherna och nu ska vi sätta de sista detaljerna och gå för DM-guld på torsdag.

Mål

Malmö FF: Holly Persson (26′, 32′), Caroline Williamsdotter (57′), Tilde Wahlgren (65′), Rebecka Holm (77′), Anna Plantin (81′)

Laguppställning

Emma Svensson
Elin Björklund, Lovisa Wifvesson, Beatrice Närhi, Ida Lyberg
Amanda Kander, Cornelia Lindgren, Caroline Williamsdotter
Holly Persson, Anna Plantin, Madeleine Hejde

Ersättare: Linnea Svensson, Rebecka Holm, Melina Skarström, Tilde Wahlgren, Stella Malmros

huvudpartners

officiella partners