Viktig seger mot BP

Publicerad 02 oktober 2023 i Herr,Nyheter

Två tidiga mål i första halvlek av Nanasi och Cornelius gav tre poäng och fortsatt serieledning.

Nyckelhändelser

1′: BP sparkar igång matchen på Eleda Stadion.

8′: MÅL! Oliver Berg överlappar på vänsterkanten och hittar in till Nanasi som kan styra in ledningsmålet i det bortre hörnet.

13′: MÅL! En perfekt slagen hörna från Berg hittar fram till Derek Cornelius som majestätiskt nickar in 2–0. Smakstart för MFF!

29′: Martin Olsson vinner bollen högt upp i planen, testar avslut med vänsterfoten och tvingar fram en bra räddning från BP:s målvakt Filip Sidklev.

36′: Ett fantastiskt MFF-anfall leder fram till en avslutschans för Stefano Vecchia som i obalans inte kan få bollen på mål.

51′: BP reducerar till 2–1 i starten av den andra halvleken. Oscar Pettersson målskytt.

62′: Gästerna är farliga i omställningsspelet och anfallaren Vasic hittar yta bakom Cornelius men avslutet går högt över.

75′: MFF får inrikta sig på försvarsspel mot ett alltmer offensivt BP som trycker på för en kvittering.

90′: Matchen är slut. BP står för en stark andra halvlek men MFF håller tätt och tar tre viktiga poäng!

Henrik Rydström efter matchen

– Vi är i det skedet av säsongen att oavsett vad vi pratar om innan matcher är det viktigaste att vinna dem. Vi har pratat om att vi ska vara med i toppen när vi går in i slutomgångarna, och det är jag nöjd med att vi är. Första halvlek kontrollerar vi bra men åker på några chanser på grund av våra egna misstag. Sen i andra halvlek är BP riktigt bra. Det är ett av de lagen som enligt siffrorna är bättre än sin tabellplacering. Så vi visste att det skulle bli en fight.

– Jag ser en hel del saker vi gör fel när vi släpper in 2–1. Men framför allt gör det målet att vi hamnar i ett känslotillstånd när vi är lite rädda för att tappa en seger som kändes rätt säker. Sen har vi en hel del moment i andra halvlek när vi kan rinna igenom och sätta trean men matchbilden är alldeles för böljande. Utifrån det är jag nöjd med hur spelarna hittar sätt att vinna matchen. Vi saknar några viktiga defensiva pjäser och de som kommer in gör det jättebra.

Mål

Malmö FF: Nanasi (8′), Cornelius (13′)
BP: Pettersson (51′)

varningar

Malmö FF: Kiese Thelin (45+2′)
BP:
Ackermann (27′), Sögaard (38′), Leach Holm (79′),

Laguppställning

Johan Dahlin
Adrian Skogmar (Ceesay 67′), Martin Olsson (Rieks 67′), Derek Cornelius, Gabriel Busanello
Sergio Peña (Rosengren 74′), Lasse Berg Johnsen
Sebastian Nanasi, Oliver Berg, Stefano Vecchia (Ali 74′)
Isaac Kiese Thelin

Ersättare: Ismael Diawara, Jonas Knudsen, Elison Makolli, Sören Rieks, Mahamé Siby, Joseph Ceesay, Otto Rosengren, Sebastian Jörgensen, Taha Ali

huvudpartners

officiella partners