Viktig info till alla derbybesökare

Publicerad 15 september 2010

Det kommer att bli mycket folk på Swedbank Stadion ikväll och det är förstås precis så det ska vara när det vankas Skånederby! Här följer lite sista minuten info till alla derbybesökare.

Kom i tid – Så kommer du in
Vi väntar publikrekord. Det är kul, med det innebär också att fler människor än någonsin tidigare ska in genom grindarna. Helst innan matchen börjar! Därför uppmanar vi alla till att komma i så god tid ni bara kan. Vi öppnar kl. 18.30 och på vissa sektioner, som ståplats, kan det krävas att man är på plats redan då, för att vara inne i tid.
 
Trångt på ståplats
Det kommer att bli riktigt trångt på ståplats. För att alla ska få plats ber vi er därför att fylla ut mot kanterna först. Trängseln blir alltid störst runt ingångarna, men samtidigt finns det luft ute i hörnen. Håll trapporna fria så att vi inte får onödiga proppar. Tänk på att mittsektionen är reserverad för hundraprocent sjungande supportrar.
 
Serviceluckor för dig med biljettproblem
Får du problem med biljetten eller ditt årskort vid insläppen kommer vi ha speciella serviceluckor öppna i nordöstra hörnet av Swedbank Stadion (Hörnet mot Kulan). På grund av den väntade publiktillströmmningen kommer vi inte att kunna hjälpa dig vid själva insläppet, utan vi måste be dig uppsöka våra serviceluckor. Med detta i bakhuvudet kan det också vara viktigt att du är på plats så tidigt du bara kan.

MFF-familjen marscherar till derbyt
För er som laddar upp inför matchen vid Möllevångstorget kommer MFF-familjen att gå tillsammans till matchen.
Samling: Möllevångstorget, vid statyn, 17:45.
Avmarsch: 18:00

Avspärrningar på Stadionområdet
Området mellan träningsplanerna och Swedbankstadion kommer att vara avstängt och inhägnat för bortasupportrarna. För att komma runt stadion på den sidan krävs att man går via Stadiongatan alternativt går hela varvet runt stadion på motsatt håll.

Vägarbete längs Pildammsvägen
För besökare som kommer med bil kan det vara idé att undvika sista biten av inre ringvägen in mot Pildammsvägen där det pågår asfalteringsarbete och endast är en fil öppen. Det är sannolikt smidigare att välja Trelleborgsvägen in mot Swedbank Stadion om man vill undvika trafikstockning.
 
Ta bussen – Låt bilen stå!
Linje 84: Från Klagshamn, Segevång, Riseberga, Oxie och Centralen
Linje 3: hållplats Stadion
Linje 5: hållplats Hallingsgatan
Linje 6: hållplats Borgmästaregatan
Linje 34: hållplats Isstadion