Viktig bortaseger i Uppsala

Publicerad 28 augusti 2023 i Herr,Nyheter

Mål från Derek Cornelius, allsvenska debutanten Oliver Berg och Taha Ali gav tre poäng mot IK Sirius.

Nyckelhändelser

1′: Avspark på Studenternas IP.

2′: MÅL! Rivstart från MFF som direkt sätter tryck på hemmalaget och skapar en hörna där Jörgensens fot hittar Cornelius panna. 1–0 och ett tidigt ledningsmål!

20′: MFF fortsätter dominera matchbilden. Oliver Berg är inblandad i det mesta som skapas framåt och är inte långt ifrån att utöka ledningen när hans skott styr på en Sirius-försvarare och går någon meter utanför stolpen.

28′: MÅL! Efter en knapp halvtimme kommer Oliver Bergs första mål i himmelsblått! Nyförvärvet får tag på en boll i straffområdet och lurar Siriusmålvakten med ett snabbt avslut med vänstern. 2–0.

39′: Hemmalaget med en farlig målchans i andravågen efter en frispark. Johan Dahlin visar återigen prov på fin form med en strålande räddning.

45+1′: Sirius reducerar. En lång frispark mot bortre stolpen hittar Abou Ali som gör 1–2 med bara sekunder kvar av första halvlek.

56′: Fint samspel mellan Kiese Thelin och Jörgensen men den sistnämnda lyckas inte komma rätt till avslutet och bollen går över ribban.

74′: MÅL! Lewicki bryter en farlig Siriuspassning och Berg Johnsen slår en perfekt djupledsboll till Taha Ali som fri med målvakten kan rulla in 3–1.

90+7′: MFF-laget spelar av matchen och vi åker hem från Uppsala med tre poäng.

Henrik Rydström efter matchen

– En match som i kanske 30 minuter är så som vi vill ha den. Fram till 2–0 är min bild där och då att det ser okej ut. Vi vinner mycket boll och tar död på deras kontringsspel. Men jag vet inte riktigt varför vissa av mina spelare börjar ta konstiga beslut med boll. Försvarsspelet är alldeles för svagt, där vi börjar fuska i situationer vilket gör att vi tar på oss frisparkar utanför vår box. Det är i en sådan situation vi släpper vi släpper in 1–2-målet och där försvarar vi oss också uselt. Och plötsligt är det match igen.

– I den andra halvleken är det en böljande matchbild vilket Sirius mår bra av. Och det är väl bra för oss att känna på det också, men det blir lite för många situationer som studsar iväg eller kan gå fram. Johan tvingas gör någon bra räddning också. När vi gör 3–1-målet vet vi att det ska rätt mycket till för att Sirius ska ta poäng i matchen. Men de visar en väldig glöd och jag är missnöjd med att vi ger dem syre i vissa situationer där vi inte behöver ge dem syre. Bra lag vinner matcher, men jag är missnöjd med hur vi agerar i för många situationer mot ett bra Sirius.

MÅL

IK Sirius: Ali (45+1)
Malmö FF:
Cornelius (2′), Berg (28′), Ali (74′)

Varningar

IK Sirius: Voelkerling Persson (62′)
Malmö FF:
Lewicki (43′), Cornelius (81′)

Laguppställning

Johan Dahlin
Oscar Lewicki (Moisander 81′), Pontus Jansson, Derek Cornelius, Gabriel Busanello (Vecchia 89′)
Lasse Berg Johnsen, Sergio Peña (Rieks 59′)
Sebastian Jörgensen (Ali 59′), Oliver Berg, Sebastian Nanasi
Isaac Kiese Thelin

Ersättare: Ismael Diawara, Marcus Pettersson, Elison Makolli, Niklas Moisander, Sören Rieks, Taha Ali, Stefano Vecchia, Adrian Skogmar, Zakaria Loukili

huvudpartners

officiella partners