Vidare till gruppspel efter seger mot Smedby

Publicerad 23 augusti 2023 i Herr,Nyheter

MFF besegrade planenligt division 2-laget Smedby AIS och är vidare till vinterns gruppspel i Svenska cupen.

Nyckelhändelser

1′ Avspark på PreZero Arena i Norrköping.

9′ Joseph Ceesay får bra läge att nicka i mål på inlägg från Taha Ali men träffen blir inte klockren och bollen går utanför.

16′ Stolpträff från Zakaria Loukili som snappar upp en retur.

35′ Ismael Diawara får göra sin första riktiga räddning när ett farligt långskott är på väg mot hans högra stolpe.

42′ Smedby får ett rent läge efter att en långboll når fram till en anfallare men avslutet är svagt och Diawara fångar upp enkelt.

43′ Martin Olsson med ett hårt skott som går strax ovanför.

Halvtid: Mållöst i paus efter att MFF haft svårt att bryta igenom hemmalagets kompakta och numerärt stora defensiv.

55′ Mycket nära att Taha Ali gör mål men målvakten står för en fin räddning på ett skruvat, välplacerat skott.

56′ Ännu nära ett MFF-mål efter en rörig situation på en hörna där flera spelare försöker få bollen i nät. Men målvakt och försvarare är återigen i vägen.

65′ MÅL! Sören Rieks håller sig framme på en retur efter att nyss inbytte Jörgensen avslutat.

67′ Oliver Berg med en frispark som når fram till Rieks som är nära ännu ett mål.

90+1 Jörgensen med skott på halvvolley men målvakten lyckas peta ut till hörna.

90+2′ MÅL! Taha Ali tar sig förbi sin motståndare och placerar in bollen vid vänstra stolpen på tilläggstid.

HENRIK RYDSTRÖM EFTER MATCHEN

– Klassisk cupmatch. En härlig inramning och ett motstånd som kämpar och sliter. Vi spelar omständligt, speciellt i första halvlek. Men sen vet man någonstans att det kommer bli situationer där de tröttnar och vår kvalitet blir avgörande. Men det var en tuff match. Smedby gör det jättebra. De orkar inte anfalla så klart. Men vi är inte så synkroniserade i våra avgörande lägen. Det såg ut såhär mot Djurgården också. Det måste vi fixa till.

– Det här var verkligen inte en match där det gick att bara spela runt bollen och locka upp motståndarna. De ville inte kliva upp. Vi gick ner i tempo i första när vi hade möjlighet att driva upp. Det blev klart bättre i andra. Men det är mänskligt. Vi har några nya spelare som inte vill misslyckas och spelar säkra passningar. Då blir det inte så svårt att försvara sig. Jag sa i halvtid att jag hade kunnat spela försvarsspel om vi spelar på det sättet.

– Det var väl ingen sprakande insats av någon i MFF. Du åker hit och gör jobbet. Du åker hem och är nöjd med det och går in för nästa Allsvenska match.