Vidare i Europa efter 2–2 mot HJK Helsingfors

Publicerad 27 juli 2021 i Herr,Matches

Under tisdagskvällen spelades returen i den andra kvalrundan till UEFA Champions League. Ett returmöte som skulle bli en jämn kamp in i det sista. MFF lyckades hålla undan till ett oavgjort resultat och är därmed vidare efter totalt 4–3 i dubbelmötet mot HJK Helsingfors.

Nyckelhändelser:

1′ Vi är igång i Helsingfors, Framåt Malmö!

2′ HJK tar ledningen direkt på en hörna.

10′ MÅÅL! Oscar lägger upp bollen för AC som placerar in 1–1 distinkt med bredsidan.

17′ JIB och Bonke i samarbete på mittfältet. Bonke lyfter ner bollen mot kortlinjen till AC som sånär når in med bollen till Colak i straffområdet.

20′ Rakip sular läckert fram bollen till Colak i straffområdet. Anfallaren testar ett avslut. HJK-målvakten räddar nere vid den vänstra stolpen.

54′ MFF får en frispark cirka fem meter utanför straffområdet. Rieks stegar fram och testar att gå på avslut. Bollen går över.

75′ MÅÅL! Veljko hoppar in och gör mål igen. Nalics inlägg sitter perfekt på högerfoten och Birmancevic placerar in bollen i mål. Vi har vänt och leder i Helsingfors.

78′ HJK kvitterar och vi har likaläge igen.

87′ Veljko tar sig in i straffområdet, lägger bollen vidare in till AC som avslutar. Skottet smiter precis förbi målvaktens högra stolpe.


JON DAHL TOMASSON EFTER MATCHEN

– Idag tycker jag vi visar prov på lagandan när vi släpper in ett tidigt mål och kommer tillbaka in i matchen. Vi kan vara nöjda med resultatet och att vi är vidare i kvalet. Om man tittar sammantaget på de två matcherna vi spelar så är vi det bättre laget även om insatsen idag inte var helt perfekt.

– Vi visste att Helsingfors är ett bra lag och speciellt här på konstgräset. De är bra på att förflytta bollen. Vi själva var inte lika bra på att förflytta bollen idag även om jag är nöjd med resultatet. I fotboll behöver man arbeta hårt tillsammans och där tycker jag killarna gör en fantastisk insats idag.

– Jag är väldigt glad över att klara för ett europeiskt gruppspel (minst UEFA Conference League) med många internationella matcher. Jag är glad för supportrarnas skull och jag hoppas få se fler av dem på stadion framöver, för vi behöver dem.

– Det är tidigt att tänka på matchen Rangers såhär direkt efter matchen men vi har haft folk på plats för att titta på dem och det är självklart ett bra lag. Det kommer bli två riktigt bra matcher med start hemma i Malmö nästa vecka.

MÅL:

MFF: Anders Christiansen, Veljko Birmancevic
HJK: Miro Tenho, Riku Riski

VARNINGAR:

MFF: Bonke Innocent, Adi Nalic
HJK: Roope Riski, Filip Valencic, Lucas Lingman, Jair

LAGUPPSTÄLLNING:

Johan Dahlin
Anel Ahmedhodzic, Franz Brorsson, Niklas Moisander
Bonke Innocent (Felix Beijmo, 60), Oscar Lewicki,
Jo inge Berget (Adi Nalic 72′), Erdal Rakip (Eric Lasson, 60′), Anders Christiansen, Sören Rieks (Veljko Birmancevic 72′) ,
Antonio Colak

Ersättare: Melker Ellborg, Marko Johansson, Eric Larsson , Pavle Vagic, Felix Beijmo, Malik Abubakari, Veljko Birmancevic, Peter Gwargis, Adi Nalic, Lasse Nielsen, Markus Björkqvist, Sebastian Nanasi

huvudpartners

officiella partners