Vi ville och vi kunde

Publicerad 11 november 2010

Hundraårsjubileum. Högtidliga fester. Matcher för utsåld stadion. Fantastiska tifon och en fantastisk publik. Och så SM-guld på det. I absolut sista matchen. Hade det gått att regissera det bättre?

Har vi inte tackat alla inblandade – alla på planen, alla i föreningen, alla runt föreningen, alla personer, grupperingar och företag som stöttat och trott på oss – så gör vi det nu: TACK! Ni gjorde guldet möjligt.
 
När du läser det här har det gått mindre än en vecka sedan den omtumlande söndagen, och för oss har arbetet redan börjat inför nästa säsong. Vår nye sportchef, Per Ågren, har presenterats och vi är i full gång med försäsongsplaneringen. Vill det sig väl väntar ett Royal League med matcher mot bra motstånd och idag får vi veta om vi möter Helsingborgs IF eller Hammarby IF i Supercupen som spelas strax innan den allsvenska premiären nästa år.
 
Säsongen 2011 lovar att bli något extra. Allt talar för att vi inleder med att möta HIF i ett superderby i Supercupen där årets första titel står på spel. I april inleds Allsvenskan där vi är laget alla jagar – en otroligt inspirerande situation.
 
Till sommaren väntar kvalet till Champions League och vi kan redan nu säga att vi vill och kan gå vidare till något av de europeiska gruppspelen. MFF av 2010 har fått känna på hur det är att spela de tuffa matcherna och det är när det gällt som mest som vi också har spelat som bäst.
 
Samtidigt måste vi vara realistiska och säga att lottningen kommer att spela stor roll för hur pass goda chanser vi egentligen har.
 
Vi har alltså en fantastisk säsong att se fram emot. Och en fantastisk säsong bakom oss.
 
Ibland är livet lätt att leva.

Pelle Svensson, VD Malmö FF


Krönikan är hämtad från en variant av vårt matchprogram Avspark, en åttasidig Guldspecial, som Malmö FF distribuerar på lördag tillsammans med Sydsvenskan! Men redan nu kan man ladda ner den på mff.se.

Här kan man även läsa vad Roland Nilsson säger om guldet och framtiden. Plus massor av härliga bilder från de senaste dagarnas firande

Ladda ner Avspark – guldspecial här