Vi älskar mat!

Publicerad 15 oktober 2009

Imorgon öppnar det första publika evenemanget i Swedbank Stadion – ”Älska mat”. En matmässa med syftet att lyfta fram all den goda maten som produceras i regionen.

– Skåne är Sveriges matregion nummer ett. Alla älskar mat och naturligtvis ska vi också ha en matmässa, säger Charlotta Ranert på mässarrangören Numera Mässor.

Cirka 70 utställare finns på plats och man har varit tuff gällande uttagningarna. Inga lakritsremmar utan kvalité är den gemensamma nämnaren för alla utställare. Ledorden är ”smak, passion och inspiration”. Av maten att döma på presskonferensen har man lyckats.

– Nobellaxen var fantastisk, påpekar MFFs smakprovare Patrik Jandelin, och slickar sig om munnen.

Valet av plats var enligt arrangören självklart.

– Vi letade efter en lokal som representerade det mässan står för nämligen kvalité. Detta är den bästa lokalen vi har i Malmö för tillfället. Vi har planerat mässan ett år och första gången vi besökte swedbank Stadion fick vi har hjälm och stövlar. Det har blivit kanon, intygar Charlotta Ranert.

Mässan varar över hela helgen och programmet rymmer allt från vinprovningar till liveframträdanden med Tapas på publikens beställning. För den hungrige kommer det också finnas gott om tillfällen att köpa med mat och goda råvaror hem, eller äta på plats.

Nästa fredag följer man upp mattemat med att arrangera semi-finalen i Kock-SM i samma lokal, med bland annat två Malmökockar i startfältet.

För information om hela programmet, gå in på www.alskamat.se