Veckolång ledighet för MFF:s herrlag

Publicerad 22 april 2020 i Herr,Nyheter

Det senaste beskedet från Svensk Elitfotboll är att den allsvenska starten är planerad till den 14 juni. Med hänsyn till detta och efter tre intensiva träningsveckor går Malmö FF:s herrlag på en veckolång ledighet från och med måndag.

– För ett tag sedan var spelarna hemma med hårda individuella träningsprogram i två veckor. Nu har vi haft dem inne i tre veckor med fem pass i veckan och de har tränat på bra i den här speciella situationen. För att tillföra energi och välbehövlig vila känner vi att det passar bra med en veckas ledighet, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Herrlaget återstartar verksamheten igen måndagen den 4 maj.

– Det blir en lagom uppbyggnad inför säsongsstarten. Sedan får vi addera träningsmatcher till vår planering om vi ges möjlighet till det. Hur som helst är det bra att vi har ett datum att planera efter.

Precis som vid det tidigare uppehållet kommer spelarna att hålla igång med individuella program.

– De får ett program med sig hem som de ska följa. Men jag skulle gissa att det är lite lättare den här gången, för sist var det väldigt tufft.

Malmö FF har infört nya rutiner i träningsmiljön med tanke på coronavirusets spridning. Spelarna är extra noga med handhygien, undviker närkontakt i den mån det går och byter om och duschar hemma. Efter träningarna tar alla med sig matlådor hem, istället för att som tidigare äta tillsammans.

– Om ingenting förändras kommer vi att fortsätta så. Vi följer de råd och restriktioner som finns. Det har förstås medfört att vi får göra avkall på en del förberedelser inför träningar och ledarstaben har fått vara kreativa med taktiska bitar och genomgångar. Den här situationen ställer nya krav på organisation och spelare, men jag tycker de har tagit stort ansvar och hanterat det föredömligt, avslutar Daniel Andersson.

huvudpartners

officiella partners