Vårt viktigaste år kan ligga i dina händer

Publicerad 26 mars 2012

Att utpeka något som ”viktigast” kan verka som en genväg till uppmärksamhet, men låt mig förklara vad jag menar. MFF går in i sitt 102 år. Vi har aldrig förr varit så stora och så starka som vi är nu, men samtidigt så sköra.

Vi har Allsvenskans i särklass största omsättning i ryggen. Vi har det överlägset största egna kapitalet. Vi har en stark spelartrupp – Svenska Spel håller oss som favoriten ifall ni söker stöd för det påståendet. Samtidigt såg vi förra året hur mycket enstaka individer kan förstöra. Och vilka oerhörda konsekvenser det får.

MFF har alltid ambitionen att vinna guld, det finns ingen anledning att hymla med det. Vi har en mycket spännande trupp i år, med en medelålder på bara 23 år. Vår tränare Rikard Norling visade upp ett mycket vägvinnande spel när han väl fått sätta sin prägel på spelet. Och laget är starkare idag än 2011.

Men ett SM-guld kan man inte beställa. Det tar man inte bara på egen kraft! För att lyckas måste vi ha full uppslutning kring klubben. Publik, sponsorer, supportrar, företag – alla är betydelsefulla. Och vi är inte starkare än vår svagaste länk.
 
Jag vågar påstå att vår fjärdeplats förra året beseglades i samma ögonblick matchen mot HIF blåstes av och vi dömdes som förlorare. Ett resultat vi inte ens fick chansen att påverka. Den energin det kostade, hade mycket väl kunnat betyda en eller ett par placeringar bättre i tabellen.
 
I år måste vi vara det goda exemplet. Vi står för fair play, det är en viktig del i vår värdegrund. Vi vill vara en förebild där festen och fotbollen står i centrum. Där laget fungerar som motvikt till allt det negativa som skrivs om vår stad. Där MFF bidrar till upprättelse, stolthet och glädje. Inte dess motsatser.

Med din hjälp kommer det att bli så.

Vi är redo. Vi tror att tillsammans kommer vi att lyckas. Vi tror att tillsammans kommer vi lyfta laget till nya framgångar. Och tillsammans kommer vi att hålla de mörka krafterna långt borta från vår arena, vår spelplan, vår förening.
 
Kan 2012 vara året då vi alla åter samlas som en, med klubbens och staden bästa för ögonen? När vi åter blir bäst i Sverige och kvalificerar oss för framtida stordåd? Då kommer historien att ge mig rätt i påståendet att detta mycket väl kan vara vårt viktigaste år.

Välkommen – Malmö Fotbollförening behöver dig!

Ovanstående är Håkan Jeppsson krönika och publicerades i matchtidningen ”Avspark” inför genrepet och den Allsvenska premiären.
Klicka här för att ladda ner hela Avspark (8MB pdf)