Vårsäsongen avslutades på bästa vis

Publicerad 22 juni 2022 i Dam,Nyheter

MFF avslutade vårsäsongen med att besegra Torns IF med 13–0 hemma på Malmö Stadion. Matchen bjöd på hela åtta olika målskyttar varav F17-spelaren Holly Persson stod för en riktig delikatess när hon i sin första bolltouch rundade målvakten och avslutade med en läcker lobb.

matchfakta

Mål:
Malmö FF: Malin Gunnarsson (3′) (50′), Anna Plantin (13′) (37′) (40′), Madeleine Hejde (28′), Stina Stadig (36′) (58′), Holly Persson (63′), Linnea Svensson (82′), Amanda Kander (86′), Saga Fredriksson (89′)
Torns IF:

Varningar:
Malmö FF:
Torns IF:

fREDRIK JAHNFORS, EFTER MATCHEN:

– Vad man lär sig efter en sån här seger är att tålamod lönar sig. Vi jobbar mycket med att ha tålamod i vårt spel och fortsätta fokusera på att hålla högt tempo i matcher där vår motståndare faller ner djupt. När vi spelar runt och har tålamod och väntar med den avgörande passningen först när läget verkligen kommer – ja då blir det oftast en riktigt bra målchans.

–Vi kan inte vara annat än nöjda med den här våren. Vi ser utveckling i vårt spel, om man till exempel jämför premiären där vi möter Torn borta med den här insatsen idag så tycker jag man ser en stor utveckling. Vi är tydligare med vad vi vill, spelar mer direkt men har samtidigt ett större lugn i vårt spel. Tidigare kunde bli lite stillastående och ivriga – det tycker jag vi arbetat bort på ett bra sätt.

– Nu tar vi lite välbehövlig vila sen ser vi fram emot DM där vi siktar på seger, därefter gäller det att vi fortsätter att ställa krav på oss själva. Det kommer bara gynna oss framöver.

LAGUPPSTÄLLNING

Vera Ejlertsson
Elin Björklund, Lovisa Wifvesson, Cornelia Lindgren, Madeleine Hejde
Melina Skarström, Amanda Kander, Petronella Winblad
Stina Stadig, Anna Plantin, Malin Gunnarsson

Ersättare: Saga Fredriksson, Linnea Svensson, Caroline Williamsdotter, Holly Persson, Alva Falk

huvudpartners

officiella partners