Vårens träningsmatcher fastställda

Publicerad 09 januari 2013

A-truppen samlades idag för första gången sen julledigheten för att gå igenom fysiska tester och diskutera vårens träningsmatcher. Precis som förra året kommer laget åka till Florida för träningsläger där DC United även i år står för årets första motstånd.

Det var många leenden och hälsningar när Malmö FF:s A-trupp idag åter samlades efter vinteruppehållet.

– Det var en riktigt angenäm känsla att se alla igen. Det är roligt att få komma igång, det är ett nytt år med nya ansikten och nya möjligheter. Vi har en ung och talangfull grupp med så otroligt mycket potential, berättar Rikard Norling.

Ledarstaben började med att presentera vårens tränings- och spelschema för truppen innan spelarna i smågrupper genomgick fysiska tester.

– Denna veckan är vår läkare, Pär Herbertsson, här och gör medicinska tester och parallellt med det börjar vi även försöka komma igång så smått. Men det är först nästa vecka som fotbollsträningen kommer igång på allvar, säger Rikard Norling.

Malmö FF kommer, precis som förra året, åka till Florida för träningsläger och det är även i USA som MFF kommer att spela årets första träningsmatch.

1 februari DC United – Malmö FF (Florida). Träningsmatch
7 februari New York Red Bull – Malmö FF (Florida). Träningsmatch
15 februari kl 13.00 Malmö FF – Odense (matchplats ej fastställd). Träningsmatch
24 februari kl 13.00 FC Nordsjälland – Malmö FF (Farum).
2 mars kl 15.00 Malmö FF – Östers IF (Malmö). Svenska cupen
9 alt 10 mars IK Frej – Malmö FF (matchplats ej fastställd). Svenska cupen.
16 mars kl 15.00 Malmö FF – GIF Sundsvall (Malmö). Svenska cupen
23 mars kl 15.00 Malmö FF – BK Häcken (Malmö). Träningsmatch

På måndag klockan 17.00 slår MFF upp portarna till Kombihallen och bjuder in hela MFF-familjen till årets första riktiga träning.

– Vi fick ett fint mottagande utanför Kombihallen förra året där våra supportrar lagt ner ett stort arbete för välkomna oss och jag hoppas att de även i år hjälper oss kicka igång säsongen på bästa sätt, avslutar Rikard.